25.4 C
Athens
Saturday, October 5, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΔΙΑΤΡΟΦΗSuperfoods: Τα τρόφιμα που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα

Superfoods: Τα τρόφιμα που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα

Ποια είναι τα superfoods που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα σας;

Το γρήγορο αλλά και θρεπτικό γεύμα προϋποθέτει μια καλά εφοδιασμένη κουζίνα με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά τρόφιμα, γνωστά και με τον δημοφιλή όρο «superfoods».

Αν και είναι γνωστό ότι στο φαγητό το φρέσκο είναι το.. καλύτερο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να διατηρήσετε ορισμένα τρόφιμα στο ντουλάπι, τον καταψύκτη ή την κουζίνα σας για να φτιάξετε λαχταριστά και θρεπτικά γεύματα γρήγορα.

Αποξηραμένα φασόλια και φακές

Τα φασόλια και οι φακές είναι από τα πιο υγιεινά τρόφιμα που μπορείτε να φάτε. Επιπλέον, τα αποξηραμένα και κονσερβοποιημένα φασόλια και οι φακές έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής κι έτσι μπορείτε να τα κρατήσετε στο ράφι σας.

Τα αποξηραμένα φασόλια μάλιστα, έχουν τόσο μεγάλη διάρκεια ζωής, επειδή δεν διαθέτουν την υγρασία που απαιτείται για την προώθηση της μικροβιακής ανάπτυξης.

Τα αποξηραμένα φασόλια και φακές είναι εξαιρετικά θρεπτικά, προσφέροντας μια αφθονία θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των ινών, του μαγνησίου, των βιταμινών Β και του σιδήρου.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι αποτελούν «πηγές» θρεπτικών συστατικών, καθώς παρέχουν υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνες που ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού, φυτικές ίνες και μια σειρά βιταμινών και μετάλλων.

Ανάλογα με τον τύπο, τα καρύδια και οι σπόροι μπορούν να διατηρηθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 1-4 μήνες. Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλά πιάτα, όπως πλιγούρι βρώμης, γιαούρτι αλλά και σαλάτες.

Μπαχαρικά και αποξηραμένα βότανα

Για να δημιουργήσετε γευστικές συνταγές, είναι σημαντικό να είστε εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα μπαχαρικάκαι βότανα, καθώς απογειώνουν την γεύση στα πιάτα σας και ενισχύουν την υγεία του οργανισμού.

Ο κουρκουμάς, το πιπέρι καγιέν, το δεντρολίβανο, η κανέλα, το τζίντζερ, η ρίγανη και το κύμινο προσφέρουν εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στη μείωση του κινδύνου ορισμένων ασθενειών.

ΠΗΓΗ: vita.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AI μπορεί να εξοικονομήσει έως και 23 εκατομμύρια ώρες την εβδομάδα στο Δημόσιο Τομέα

Μία νέα έρευνα της Microsoft στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τη γραφειοκρατία του Δημόσιου Τομέα. Με το μεγαλύτερο...
Athens
broken clouds
25.4 ° C
27.3 °
23.8 °
71 %
8.2kmh
75 %
Sat
28 °
Sun
27 °
Mon
26 °
Tue
27 °
Wed
26 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr