25.4 C
Athens
Saturday, October 5, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΔωρεάν βιβλία για όλους

Δωρεάν βιβλία για όλους

Ένα βιβλίο μπορεί αναμφίβολα να μας κρατήσει καλή συντροφιά και ιδίως σε περιόδους δύσκολης καθημερινότητας αποτελεί ιδανική επιλογή, μιας και μας δίνει τη δυνατότητα να μεταφερθούμε νοερά σε άλλους κόσμους είτε πραγματικούς είτε φανταστικούς, να προβληματιστούμε με διαχρονικά αλλά και καίρια ερωτήματα, να αποκτήσουμε γνώσεις, να εμβαθύνουμε σε διάφορα θέματα και να χαλαρώσουμε.
Πέρα από αυτά, έχει αποδειχθεί ότι η ανάγνωση βιβλίων βελτιώνει την ψυχική υγεία, αναπτύσσει τη φαντασία, την κριτική σκέψη και την ενσυναίσθηση, ενισχύει την κοινωνικοποίηση και προσφέρει έναν προσιτό τρόπο ψυχαγωγίας με την ευρύτερη αλλά και πιο ουσιαστική της έννοια.

Σε περίπτωση που ανήκετε στους βιβλιοφάγους και έχετε ήδη εξαντλήσει τα βιβλία που έχετε σπίτι σας, η λύση προσφέρεται διαδικτυακά.
Παρακάτω, θα βρείτε διάφορες πηγές με χιλιάδες βιβλία διαφόρων κατηγοριών που μπορείτε να επιλέξετε για να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο τον ελεύθερο χρόνο σας, μιας και όπως έλεγε ο Βρετανός φιλόσοφος και πολιτικός Έντμουντ Μπερκ, «Το μεγαλύτερο χάρισμα είναι το πάθος για διάβασμα».

Ξεκινάμε με την πρωτοβουλία «Ανοικτή Βιβλιοθήκη», ένα αποθετήριο, όπου θα βρείτε κυριολεκτικά χιλιάδες ελληνικά βιβλία που μπορείτε να διαβάσετε ελεύθερα και νόμιμα.
Επίσης, διατίθενται και βιβλία σε ηχητική μορφή. Επιλέξτε λοιπόν ανάμεσα σε διηγήματα, μυθιστορήματα, νουβέλες, ποίηση, δοκίμια, παραμύθια ή κόμικ από την κλασική ελληνική ή παγκόσμια λογοτεχνία και σίγουρα θα ανακαλύψετε πολλά.

Τα βιβλία θα τα βρείτε εδώ https://www.openbook.gr/

Από την άλλη, τη φιλοσοφία των βιβλίων σε ψηφιακή μορφή ακολουθούν και οι εκδόσεις Καστανιώτη μέσω της ιστοσελίδας τους https://www.kastaniotis.com/ebooks/free/ όπου και προσφέρουν δωρεάν περιορισμένο αριθμό ηλεκτρονικών βιβλίων.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε την εθελοντική προσπάθεια του «Project Gutenberg» με έτος ίδρυσης το 1971, και σκοπό την ψηφιοποίηση βιβλίων. Στην ιστοσελίδα υπάρχουν πάνω από 60.000 βιβλία, μεταξύ των οποίων και ελληνικά, όπως βιβλία αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων σε παλαιότερες μεταφράσεις.
Η πρόσβαση, η ανάγνωση και η λήψη τους είναι δωρεάν, αλλά μπορείτε να κάνετε και μια δωρεά για να στηρίξετε και να ενισχύσετε αυτήν την αξιόλογη προσπάθεια.
https://www.gutenberg.org/

Μ.Κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AI μπορεί να εξοικονομήσει έως και 23 εκατομμύρια ώρες την εβδομάδα στο Δημόσιο Τομέα

Μία νέα έρευνα της Microsoft στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τη γραφειοκρατία του Δημόσιου Τομέα. Με το μεγαλύτερο...
Athens
broken clouds
25.4 ° C
27.3 °
23.8 °
71 %
8.2kmh
75 %
Sat
28 °
Sun
27 °
Mon
26 °
Tue
27 °
Wed
26 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr