27.3 C
Athens
Thursday, October 10, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΟι πρώτες γαλάζιες εκτιμήσεις για τη νίκη Ανδρουλάκη - Πώς θα επιδράσει...

Οι πρώτες γαλάζιες εκτιμήσεις για τη νίκη Ανδρουλάκη – Πώς θα επιδράσει στο χρόνο των εκλογών

Η νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη και πως σχολιάζουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας την επικράτησή του.

O πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που έσπευσε να συγχαρεί τον νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ κ. Νίκο Ανδρουλάκη, λίγο μετά την επισφράγιση της εκλογικής του νίκης.

Είχε προηγηθεί την Παρασκευή, μία ακόμα κίνησή του, απολύτως ενδεικτική της τακτικής που σκοπεύει να υιοθετήσει μετά τις χθεσινές εξελίξεις, οι οποίες είναι προφανές ότι αλλάζουν το πολιτικό σκηνικό: Χαιρέτισε τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε ότι προσβλέπει σε εποικοδομητικές προτάσεις και υπεύθυνη αντιπολίτευση από τον χώρο της κεντροαριστεράς.

Εμπειρα γαλάζια στελέχη σημειώνουν ότι ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ παραμένει άγνωστος Χ, μέχρι να διαφανούν οι προθέσεις και οι ικανότητές του να συνθέσει και να εμπνεύσει. Εκτιμούν, πάντως, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κανέναν λόγο σε αυτή τη φάση να επιδιώξει μετωπική σύγκρουση με τον κ. Ανδρουλάκη και το κόμμα του, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που παραμένει ο βασικός πολιτικός αντίπαλος μέχρι τώρα. Τί υπονοούν; Οτι ευελπιστούν η εκλογή του κ. Ανδρουλάκη να οδηγήσει σε διπλή πίεση προς το κόμμα του κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν εγκαταλείπει τη στρατηγική της αυτοδυναμίας, ακόμα κι αν απαιτηθούν διπλές κάλπες και το δίλημμα με το οποίο θα δώσει την εκλογική μάχη, όταν έρθει η ώρα, θα είναι ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση και όχι σχήματα συμβιβασμών, για να διασφαλιστεί η ανοδική αναπτυξιακή της τροχιά.

Οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν εκτός πραγματικότητας τις αναλύσεις σύμφωνα με τις οποίες, η εκλογή νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ θα ενισχύσει το σενάριο των πρόωρων εκλογών και επιμένουν ότι οι εκλογές θα γίνουν είτε κανονικά, την άνοιξη του 2023, είτε το νωρίτερο το φθινόπωρο του 2022.

Στις κλειστές συσκέψεις που πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μαξίμου, η εκτίμηση των επιτελών του πρωθυπουργού είναι ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, το ΚΙΝΑΛ θα καταγράψει μία δημοσκοπική άνοδο, που μπορεί να φτάσει και σε διψήφια ποσοστά. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι τί θα γίνει στη συνέχεια. Διότι, είτε ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ θα κατορθώσει να κεφαλαιοποιήσει τη νίκη του και να προσδώσει δυναμική στο κόμμα του, συμπιέζοντας τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, είτε η τωρινή δυναμική θ αρχίσει να υποχωρεί.

Τα κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι τα στοιχήματα που έχει να κερδίσει ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ είναι πολλαπλά. Πρώτα απ όλα να συγκεράσει τα διαφορετικά «ρεύματα» που καταγράφηκαν κατά την εκλογική διαδικασία και τα οποία εκκινούν από διαφορετικές αφετηρίες και προσβλέπουν σε διαφορετική συνέχεια.

Το δεύτερο και εξίσου δύσκολο είναι να πετύχει την ανανέωση στη δομή και λειτουργία του ΚΙΝΑΛ, ενόσω ο ίδιος βρίσκεται στο Ευρωκοινοβούλιο. Παρ ότι ορισμένοι εκτιμούν ότι η απουσία του κ. Ανδρουλάκη από τη βουλή, μπορεί τελικά να λειτουργήσει και υπέρ του, και αυτό μένει να αποδειχθεί.

Όλα τα παραπάνω, πάντως, από τον χρόνο των εκλογών μέχρι τη δυναμική που μπορεί να προσδώσει ή όχι στο κόμμα του ο κ. Ανδρουλάκης, μένει να αποδειχθούν.

Προσώρας, η κυβέρνηση αναμένει με ενδιαφέρον το πρώτο στίγμα του ΚΙΝΑΛ υπό τη νέα του ηγεσία, κατά τη συζήτηση για τον νέο προϋπολογισμό που ξεκινά αυτή την εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Εγκαινιάζουμε τη νέα Βιβλιοθήκη του δήμου μας!

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στην Πλατεία των Καλυβίων εγκαινιάζουμε την νέα Βιβλιοθήκη του Δήμου μας! Ένα ακόμη κτίριο της πλατείας που αποκτά και πάλι ζωή,...
Athens
few clouds
27.3 ° C
29.2 °
26.1 °
57 %
5.1kmh
20 %
Thu
28 °
Fri
29 °
Sat
30 °
Sun
27 °
Mon
26 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr