25.4 C
Athens
Saturday, October 5, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟAlonso – Επτά χρόνια και τελικά το καταφέραμε

Alonso – Επτά χρόνια και τελικά το καταφέραμε

Ο Fernando Alonso δήλωσε ότι η επιστροφή του στο βάθρο της F1 στο Grand Prix του Κατάρ ήταν απίστευτη.

Ο οδηγός της Alpine χρησιμοποίησε στρατηγική ενός pitstop από τη δεύτερη σειρά εκκίνησης στο Losail για να κατακτήσει τελικά την τρίτη θέση πίσω από τους Lewis Hamilton και Max Verstappen.

Ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα της επιστροφής του στη σεζόν μέχρι στιγμής και το πρώτο του βάθρο από τότε που τερμάτισε δεύτερος με τη Ferrari στο Grand Prix της Ουγγαρίας το 2014.

Μιλώντας για τα συναισθήματά του μετά τον αγώνα, ο Alonso δήλωσε: “Ναι, απίστευτο. Επτά χρόνια και τελικά το καταφέραμε. Ήμασταν κοντά σε πολλούς αγώνες, αλλά όχι αρκετά. Το Σότσι ήταν η τελευταία δυνατότητα και εδώ σήμερα τα καταφέραμε”

Μετά τις ποινές στους Verstappen και Valtteri Bottas, ο Alonso εκκίνησε από την τρίτη θέση με τη μαλακή γόμα και αποκάλυψε στη συνέχεια ότι είχε ως στόχο να πάρει την πρωτιά από τον pole man Hamilton.

“Ειλικρινά, σκέφτηκα ότι μπορώ να ηγηθώ μετά τον πρώτο γύρο”, είπε. “Πίστευα ότι με τη μαλακή γόμα θα μπορούσα να προσπαθήσω να προσπεράσω τον Lewis (σ.σ. Hamilton). Ωστόσο δεν τα κατάφερα.

“Στη συνέχεια, η μάχη με τον Checo (σ.σ. Perez) στο τέλος του αγώνα ήταν πολύ κοντά. Παρόλα αυτά είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα σήμερα. Επιπλέον ο Esteban (σ.σ. Ocon) τερμάτισε στην 5η θέση. Οπότε ήταν μια πολύ καλή Κυριακή για εμάς. “

Ενώ πολλά άλλα μονοθέσια αντιμετώπισαν προβλήματα με βλάβες στα ελαστικά, ο Alonso δήλωσε ότι η Alpine είχε θέσει από την αρχή ως στόχο να τεντώσει τα πράγματα για να ελαχιστοποιήσει τον αριθμό των pitstop.

Και παρόλο που υπήρχαν κάποια νεύρα στο pitwall, καθώς η ομάδα παρότρυνε τον Alonso να προσέξει τη γόμα του στα τελευταία στάδια, ο Ισπανός άντεξε καλά.

“Σχεδιάζαμε από την αρχή την στρατηγική του ενός pit stop, ωστόσο δεν γνωρίζαμε το πόσο μεγάλη ήταν η φθορά και η παραμόρφωση (σ.σ. degradation) των ελαστικών, είπε.

“Είναι ένας νέος αγώνας για όλους. Αλλά ναι, νομίζω ότι ο αγώνας εκτελέστηκε αρκετά καλά. Το pitstop ήταν φανταστικό. Η ομάδα ήταν υπέροχη. Η αξιοπιστία του αυτοκινήτου είναι εξαιρετική και ξέρετε ότι το αξίζουν”

Η τρίτη θέση του Alonso και η πέμπτη θέση του teammate Ocon βοήθησαν την Alpine να ανοίξει μια διαφορά 25 βαθμών από τον κύριο αντίπαλο AlphaTauri στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με δύο αγώνες να απομένουν.

ΠΗΓΗ: f1racingnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AI μπορεί να εξοικονομήσει έως και 23 εκατομμύρια ώρες την εβδομάδα στο Δημόσιο Τομέα

Μία νέα έρευνα της Microsoft στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τη γραφειοκρατία του Δημόσιου Τομέα. Με το μεγαλύτερο...
Athens
broken clouds
25.4 ° C
27.3 °
23.8 °
71 %
8.2kmh
75 %
Sat
28 °
Sun
27 °
Mon
26 °
Tue
27 °
Wed
26 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr