23 C
Athens
Saturday, October 5, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΛευκορωσία: Δίνουν δακρυγόνα στους μετανάστες για να επιτεθούν στους πολωνούς στρατιώτες

Λευκορωσία: Δίνουν δακρυγόνα στους μετανάστες για να επιτεθούν στους πολωνούς στρατιώτες

Κλιμάκωση της έντασης χθες το βράδυ – Λευκορωσικά στρατεύματα έσκισαν τον φράχτη και εμπόδισαν του Πολωνούς στρατιώτες να τον στήσουν ξανά

Τις εικόνες στα Ελληνοτουρκικά σύνορα όταν ο Ερντογάν εργαλειοποιούσε τα καραβάνια των προσφύγων  στον Έβρο θύμισε η χθεσινή νύχτα στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας.

Η κατάσταση χθες το βράδυ κλιμακώθηκε όταν λευκορωσικά στρατεύματα έσκισαν τον φράχτη και εμπόδισαν του Πολωνούς στρατιώτες να τον στήσουν ξανά ώστε αποτρέψουν τη διέλευση μεταναστών.

Τα πλάνα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι χαρακτηριστικά αφού φαίνεται πως πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα σύνορα έχουν οπλιστεί με δακρυγόνα από τον στρατό της Λευκορωσίας και λέιζερ με τα οποία «τυφλώνουν» τον πολωνικό στρατό στην προσπάθειά τους να περάσουν.

Ώρες νωρίτερα οι δυνάμεις της Λευκορωσίας είχαν καταστρέψει μέρος συρματοπλέγματος που χωρίζει τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης.

Βρέθηκε νεκρός ένας νεαρός Σύρος μετανάστης

Το άψυχο σώμα ενός νεαρού Σύρου βρέθηκε στην Πολωνία κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η πολωνική αστυνομία το Σάββατο, εν μέσω της αυξανόμενης διεθνούς έντασης, που έχει προκαλέσει η μεταναστευτική κρίση στην περιοχή.

Χιλιάδες μετανάστες από τη Μέση Ανατολή έχουν βρει καταφύγιο, σε συνθήκες παγετού, στα δάση των συνόρων μεταξύ της Λευκορωσίας και των κρατών της ΕΕΠολωνίας και Λιθουανίας, οι αρχές των οποίων αρνούνται να τους αφήσουν να περάσουν.

belarus_miggrands__2_
belarus_miggrands__3_

Κάποιοι έχουν ήδη χάσει τις ζωές τους (συνολικά 11, σύμφωνα με πληροφορίες) και υπάρχουν φόβοι για την ασφάλεια των υπολοίπων, καθώς ο χειμώνας είναι βαρύς στην ευρύτερη περιοχή.

Migrant crisis at Poland Belarus border 'goes from bad to worse'

«Χθες, στο δάσος, κοντά στα σύνορα, βρέθηκε το σώμα ενός νεαρού Σύρου», ανέφερε η πολωνική αστυνομία στο Twitter, προσθέτοντας πως δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει τα αίτια του θανάτου.

Διαβάστε περισσότερα στο: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AI μπορεί να εξοικονομήσει έως και 23 εκατομμύρια ώρες την εβδομάδα στο Δημόσιο Τομέα

Μία νέα έρευνα της Microsoft στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τη γραφειοκρατία του Δημόσιου Τομέα. Με το μεγαλύτερο...
Athens
overcast clouds
23 ° C
24.2 °
21.8 °
82 %
0.9kmh
100 %
Sat
24 °
Sun
27 °
Mon
26 °
Tue
27 °
Wed
26 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr