24.7 C
Athens
Wednesday, October 2, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπιμένει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα – Στο 3% τον Σεπτέμβριο έναντι 1,8%...

Επιμένει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα – Στο 3% τον Σεπτέμβριο έναντι 1,8% στην ευρωζώνη

Σε υψηλά επίπεδα -τουλάχιστον σε σχέση με τον μέσο όρο της ευρωζώνης- παραμένει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ενώ ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη υποχώρησε στο 1,8% τον Σεπτέμβριο, έναντι 2,2% τον Αύγουστο, στην Ελλάδα ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 3% από 3,2% τον Αύγουστο.
Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη φορά που ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη «τρέχει» με ρυθμό κατώτερο του 2%, ποσοστό που αποτελεί στόχο για την ΕΚΤ, ανοίγοντας το παράθυρο για επιτάχυνση των μειώσεων στα επιτόκια.

Μεγάλη αποκλιμάκωση του ετήσιου πληθωρισμού καταγράφηκε στη Γερμανία με 1,8% τον Σεπτέμβριο έναντι 2% τον Αύγουστο, ενώ στη Γαλλία σημείωσε βουτιά στο 1,5% από 2,2% τον προηγούμενο μήνα και στην Ιταλία διαμορφώθηκε στο 0,8% από 1,2%.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ, οι υπηρεσίες έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό αύξησης τον Σεπτέμβριο (4,0%, έναντι 4,1% τον Αύγουστο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, αλκοόλ και καπνό (2,4%, έναντι 2,3% τον Αύγουστο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,4%, σταθερά σε σχέση με τον Αύγουστο) και την ενέργεια (-6,0%, έναντι -3,0% τον Αύγουστο).

ΠΗΓΗ: economico.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται τα τιμολόγια ρεύματος Οκτωβρίου – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Σε περίοδο ομαλοποίησης φαίνεται ότι μπαίνει η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με τη μέση τιμή ρεύματος στη χονδρεμπορική αγορά τον Σεπτέμβριο να έχει υποχωρήσει στα 112,35 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh), σημαντικά χαμηλότερα από...
Athens
clear sky
24.7 ° C
25.8 °
23.8 °
36 %
2.2kmh
0 %
Wed
25 °
Thu
25 °
Fri
28 °
Sat
28 °
Sun
27 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr