24.7 C
Athens
Wednesday, October 2, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης προηγείται στην κούρσα για την ηγεσία αλλά η σκιά...

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης προηγείται στην κούρσα για την ηγεσία αλλά η σκιά του Τσίπρα τον καλύπτει

Σε νευρική κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στα “όργανα” εξελίσσονται διαδικασίες σκληρής αντιπαράθεσης με τον Στέφανο Κασσελάκη, ένα ισχυρό τμήμα της βάσης εξακολουθεί να τον στηρίζει και το εκλογικό σώμα τον εγκαταλείπει με συνέπεια το κόμμα να κατατάσσεται πλέον, με 9% στην πέμπτη θέση, σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του OPEN.

  • Ωστόσο, ενδεικτικό των ιδιόρρυθμων συνθηκών που επικρατούν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η μεγάλη πλειψηφία των ψηφοφόρων του (65,2% όσων ψήφισαν το κόμμα στις εθνικές εκλογές του 2023, αλλά το 56,3% όσων έμειναν μακριά του στις ευρωεκλογές του 2024) θεωρούν “θετική εξέλιξη” την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση, το 1/3 των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν μια τέτοια εξέλιξη αρνητική.

Διαφωνούν με την έκπτωση Κασσελάκη

Οι δημοσκοπήσεις για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ ποικίλουν, με την τελευταία της MRB να εμφανίζει το 63,2% των ψηφοφόρων του κόμματος στις ευρωεκλογές να διαφωνεί με την αποπομπή του Στέφανου Κασσελάκη από την ηγεσία του κόμματος, ενώ το 32,4% συμφωνεί.

Ποιούς επιλέγουν για αρχηγό στο ΣΥΡΙΖΑ

Ανάμεσα σε όσους δηλώνουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, τα ποσοστά προτίμησης μεταξύ των εν δυνάμει υποψηφίων ανέρχονται ως εξής:

  • Το 39,8% προτιμά τον Στέφανο Κασσελάκη
  • Το 28,6% προτιμά τον Παύλο Πολάκη
  • Το 28,5% προτιμά τον Σωκράτη Φάμελλο
  • Το 19,6% προτιμά τον Απόστολο Γκλέτσο
  • Το 17% προτιμά τον Νίκο Φαραντούρη.

Όταν το ίδιο ερώτημα τίθεται μεταξύ εκείνων πουδηλώνουν ότι πιθανότατα θα προσέλθουν στις κάλπες για ανάδειξη νέας ηγεσίας, ο κ. Κασσελάκης κερδίζει πόντους:

  • Στέφανος Κασσελάκης 40,5%
  • Παύλος Πολάκης: 31,2%
  • Σωκράτης Φάμελλος: 29,5%
  • Νίκος Φαραντούρης: 21,3%
  • Απόστολος Γκλέτσος: 20,6%

Η σκιά του Τσίπρα κινείται στο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με το γκάλοπ της MRB, Το 56,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θεωρεί θετική εξέλιξη ενδεχόμενη ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 36,1% αρνητική. Το 65,2% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του 2023 θεωρεί θετική εξέλιξη ενδεχόμενη ανάληψη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 30,6% αρνητική.

ΠΗΓΗ: economico.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται τα τιμολόγια ρεύματος Οκτωβρίου – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Σε περίοδο ομαλοποίησης φαίνεται ότι μπαίνει η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με τη μέση τιμή ρεύματος στη χονδρεμπορική αγορά τον Σεπτέμβριο να έχει υποχωρήσει στα 112,35 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh), σημαντικά χαμηλότερα από...
Athens
clear sky
24.7 ° C
25.8 °
23.8 °
36 %
2.2kmh
0 %
Wed
25 °
Thu
25 °
Fri
28 °
Sat
28 °
Sun
27 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr