20.5 C
Athens
Tuesday, September 17, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒαθιά κρίση στη Volkswagen: Μπρα ντε φερ για το κλείσιμο των ιστορικών...

Βαθιά κρίση στη Volkswagen: Μπρα ντε φερ για το κλείσιμο των ιστορικών γερμανικών εργοστασίων

Μέτρα εξυγίανσης παίρνει ο γερμανικός κολοσσός Volkswagen με κλείσιμο εργοστασίων στη Γερμανία, πυροδοτώντας σκληρή αναμέτρηση με τα συνδικάτα των εργαζομένων. Συνολικά, 18.000 εργαζόμενοι βρίσκονται «στον αέρα», καθώς προμηνύονται μαζικές απολύσεις. Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Γερμανία περνάει βαθιά κρίση και οι εξελίξεις μόλις ξεκίνησαν.

Τα λουκέτα στα εργοστάσια που προαναγγέλθηκαν και οι περικοπές θέσεων εργασίας θα είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην σχεδόν 90χρονη ιστορία της εταιρίας.

Αποτυπώνοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης, η Volkswagen προειδοποίησε ότι δεν μπορεί πλέον να αποκλείσει το κλείσιμο εργοστασίων στη Γερμανία.

Η εταιρεία με έδρα το Βόλφσμπουργκ δήλωσε επίσης ότι αισθάνθηκε υποχρεωμένη να θέσει τέλος στη συμφωνία προστασίας της απασχόλησης – ένα πρόγραμμα διασφάλισης των θέσεων εργασίας που ισχύει από το 1994 – προκειμένου να εξασφαλίσει «αναγκαίες διαρθρωτικές προσαρμογές για μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα βραχυπρόθεσμα».

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Volkswagen Oliver Blume δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα πρέπει να «δράσει αποφασιστικά» για να διασφαλίσει το μέλλον της.

«Η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε μια πολύ απαιτητική και σοβαρή κατάσταση».

«Το οικονομικό περιβάλλον έγινε ακόμη πιο σκληρό και νέοι ανταγωνιστές εισέρχονται στην ευρωπαϊκή αγορά. Επιπλέον, η Γερμανία, ιδίως ως τόπος παραγωγής, υπολείπεται όλο και περισσότερο από πλευράς ανταγωνιστικότητας», εξήγησε.

H Volkswagen δήλωσε ότι όλα τα μέτρα θα συζητηθούν με το Γενικό Συμβούλιο Εργασίας και με το κορυφαίο γερμανικό βιομηχανικό συνδικάτο IG Metall.

Η Ντανιέλα Καβάλο από το Γενικό Συμβούλιο Εργαζομένων της Volkswagen δήλωσε ότι θα «αγωνιστεί σκληρά» κατά των πιθανών μέτρων, ενώ ένας εκπρόσωπος του IG Metall το περιέγραψε ως ένα σχέδιο που «κλονίζει τα θεμέλια της Volkswagen και αποτελεί τεράστια απειλή για τις θέσεις εργασίας και τα εργοστάσια».

Πώς έφτασε σε αυτό το σημείο η Volkswagen

Η Volkswagen δεν έχει κλείσει, εδώ και δεκαετίες, εργοστάσιό της.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας σχολίασε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις γιατί στρέφονται στην ηλεκτροκίνηση. Όμως η ζήτηση στην ηλεκτροκίνηση έχει περιοριστεί.

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιερρακάκης: «Μία ημέρα αποβολή για χρήση κινητού, όποιος βιντεοσκοπεί θα αλλάζει σχολείο»

Στις ποινές που προβλέπονται για τους μαθητές που χρησιμοποιούν παράτυπα κινητό εντός του σχολείου, μεταξύ άλλων, εστίασε ο Κυριάκος Πιερρακάκης. «Έχουμε 11 αλλαγές στο πως...
Athens
clear sky
20.5 ° C
21.8 °
19 °
62 %
2.6kmh
0 %
Tue
27 °
Wed
26 °
Thu
27 °
Fri
27 °
Sat
27 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr