25.6 C
Athens
Thursday, July 4, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΤο ΠΑΣΟΚ αποφασίζει «οδικό χάρτη» για εκλογή αρχηγού – Ανοίγουν τα χαρτιά...

Το ΠΑΣΟΚ αποφασίζει «οδικό χάρτη» για εκλογή αρχηγού – Ανοίγουν τα χαρτιά στην ΚΕ Ανδρουλάκης και υποψήφιοι

Η «ώρα ΠΑΣΟΚ» σήμανε. Μαζί και η ώρα αποφάσεων για την Χαριλάου Τρικούπη. Για τις εξελίξεις εντός του ΠΑΣΟΚ τα βλέμματα στρέφονται στην σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος στις 11 το πρωί στο Caravel. Υπό τον «πράσινο ήλιο», ο πρόεδρος, οι «δελφίνοι» και οι κορυφαίοι του Κινήματος θα ανοίξουν τα «φύλλα» τους, ενώ αναμένεται να αποφασιστεί η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για την νέα ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

Με το ΠΑΣΟΚ να χωρίζεται ήδη σε «στρατόπεδα», βρισκόταν σε εξέλιξη, μέχρι αργά χθες πιο βράδυ, ένα οργιώδες παρασκήνιο ζυμώσεων, συναντήσεων και συζητήσεων ενόψει του σημερινού ραντεβού στην Κεντρική Επιτροπή. Με τους κορυφαίους και τα στελέχη πρώτης γραμμής να σταθμίζουν όλα τα δεδομένα προκειμένου να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις. Υποψήφιοι στην εσωκομματική κούρσα για την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη θα είναι, εκτός απροόπτου, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Χάρης Δούκας, ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ μένει να φανεί αν θα κάνει το βήμα και θα βγει μπροστά ο Μιχάλης Κατρίνης.

Αυτή την στιγμή ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται από την μια πλευρά και απέναντι στέκονται οι αμφισβητίες της ηγεσίας του. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται έτοιμος να προκηρύξει άμεσα εσωκομματικές εκλογές με το σενάριο που κερδίζει έδαφος να θέλει οι κάλπες να στήνονται εντός του Οκτωβρίου. Για «καθαρές λύσεις» αναμένεται να μιλήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, να υπερτονίσει πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο αλλά και να σταθεί απέναντι σε λογικές διαρχίας στο κόμμα, «φωτογραφίζοντας» με αυτό τον τρόπο την σύμπλευση των Χάρη Δούκα και Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Ο Χάρης Δούκας έχει προαναγγείλει πως στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ θα ανοίξει τα χαρτιά του. Στην δική του παρέμβαση στην συνεδρίαση αναμένεται να κινηθεί και αυτός σε ενωτικούς τόνους, υποστηρίζοντας και εκείνος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. «Την Κυριακή έχουμε την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ κι εκεί θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου» σημείωσε μιλώντας πρόσφατα στον ΑΝΤ1, τονίζοντας πως «ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε πολύ σημαντική δουλειά, ωστόσο δεν πήγαμε ένα βήμα πιο πέρα. Από την εποχή της επιβίωσης, να περάσουμε στην εποχή της υπέρβασης» και επαναλαμβάνοντας πως δεν θα αφήσει το δήμο της Αθήνας όποια και αν είναι η εξέλιξη.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της σύμπλευσης Χάρη Δούκα-Μανώλη Χριστουδουλάκη, ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά στο πλευρό του δημάρχου Αθηναίων για την κούρσα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, με τη δήλωσή του να καταλήγει με τη φράση «Χάρη, πάμε;». «Πάμε τώρα, τολμάμε για το ΠΑΣΟΚ» απάντησε ο Χάρης Δούκας με το μήνυμα του δημάρχου της Αθήνας να είναι σαφές: «Ενώνουμε δυνάμεις, για να νικήσουμε τη ΝΔ, όπως το κάναμε στην Αθήνα».

Σε αυτοί το κλίμα μάλιστα την αντίδραση του Χάρη Δούκα προκάλεσε η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για την ενδεχόμενο πιθανής υποψηφιότητας του δημάρχου Αθηναίων στην εσωκομματική κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. «Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι ακραίες επιθέσεις από την Κυβέρνηση, τα συστήματά της και την ακροδεξιά, μετά την πρόθεση μου να διεκδικήσω την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Αποκαλύφθηκε σήμερα από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο ενορχηστρωτής των επιθέσεων είναι το Μέγαρο Μαξίμου, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Η εκλογική πτώση της ΝΔ στις ευρωεκλογές και η ραγδαία φθορά της Κυβέρνησης φέρνει τον κ. Μητσοτάκη στη δεινή θέση να παρεμβαίνει ευθέως στις εσωτερικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ. Καλώ όλο τον προοδευτικό κόσμο, όλο τον κόσμο της παράταξης να μην ταυτισθεί και να απορρίψει τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις. Όλοι μαζί θα τους νικήσουμε ξανά» τόνισε στη δήλωση του ο Χάρης Δούκας.

Ο Παύλος Γερουλάνος, τον οποίο όλες οι πληροφορίες τον φέρνουν να είναι ένας από τους διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, στην ομιλία του αναμένεται να κινηθεί θεσμικά, ενωτικά και πολιτικά, παρουσιάζοντας την πολιτική πλατφόρμα του για την προγραμματική και οργανωτική πορεία της επόμενης ημέρας του ΠΑΣΟΚ.

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Έχουμε διαχειριστεί περισσότερους από 50.000 τόνους κλαδιών!

Οι εργασίες για τη διαχείριση των κλαδεμάτων, πέρα από το κομμάτι της αποκομιδής, που τα συνεργεία μας συνεχίζουν με αμείωτη προσπάθεια, περιλαμβάνουν και το...
Athens
scattered clouds
25.6 ° C
26.5 °
23.7 °
60 %
1.5kmh
40 %
Thu
29 °
Fri
30 °
Sat
31 °
Sun
32 °
Mon
35 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr