27.9 C
Athens
Sunday, June 30, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΔήμος ΜάνδραςΔήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας: Ασφαλής και αυτόνομη πρόσβαση στην θάλασσα για ΑΜΕΑ

Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας: Ασφαλής και αυτόνομη πρόσβαση στην θάλασσα για ΑΜΕΑ

Με δεδομένη την ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής και την δέσμευση του Δημάρχου, Αρμοδίου Γ. Δρίκου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση και πρόσβαση των ΑμεΑ στις παραλίες του Δήμου μας, παρουσία του Δημάρχου, πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 11 Ιουνίου, οι εργασίες εγκατάστασης νέας ειδικής ράμπας SEATRAC στις παραλίες του Αλεποχωρίου και του Πόρτο Γερμενό.

Οι προηγούμενες ράμπες, είχαν καταστραφεί ολοσχερώς, καθιστώντας τες ακατάλληλες για χρήση,  καθώς δεν υπήρξε πρόβλεψη από την προηγούμενη Διοίκηση για την φύλαξή τους κατά την διάρκεια του χειμερινής περιόδου.

Ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας μετά την ολοκλήρωση των εργασιών δήλωσε: «Λάβαμε υπόψιν μας κάποια προβλήματα που υπήρχαν με τις προηγούμενες εγκαταστάσεις και δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς στο αίτημα, των συμπολιτών μας, αλλά και επισκεπτών του Δήμου μας (ΑμεΑ), για αυτόνομη, ασφαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση, στις παραλίες του Δήμου μας. Κάναμε πραγματικότητα, το αυτονόητο. Φροντίσαμε για την έγκαιρη τοποθέτηση των ειδικών βοηθητικών μηχανισμών, προσφέροντας ασφαλή, αυτόνομη και αξιοπρεπή πρόσβαση στις παραλίες του Δήμου μας. Η προσπάθεια μας για έναν Δήμο περισσότερο φιλικό και προσβάσιμο για τα ΑμεΑ είναι διαρκής και ήδη φέρει αποτελέσματα. Με περισσότερη δουλειά, θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα. Στόχος μας είναι όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής να αντιμετωπίζονται ισότιμα και να έχουν ίση πρόσβαση στα σημεία της».

Οι ράμπες Seatrac και οι βοηθητικές υποδομές σκοπό έχουν να προσφέρουν στα ΑμεΑ και τους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες αυτόνομη και ασφαλή πρόσβαση στην θάλασσα.

Χάρη σε αυτές τις εγκαταστάσεις οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα μπορούν να απολαύσουν ευκολότερα και με μεγαλύτερη αυτονομία τη θάλασσα, το κολύμπι και όλες τις ευεργετικές ιδιότητες που αυτά έχουν. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι η θαλασσοθεραπεία ενδείκνυται ως μέθοδος αποκατάστασης ασθενών με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα.

Οι ράμπες θα απομακρυνθούν κατά τη λήξη της κολυμβητικής περιόδου προκειμένου να συντηρηθούν, ενώ τον ερχόμενο Μάιο θα γίνει εκ νέου η τοποθέτησή τους.

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την διαφορά του ΠΡΙΝ με τις κατεστραμμένες ράμπες ΑμεΑ και του ΜΕΤΑ με την τοποθέτηση νέων ειδικών ραμπών ΑμεΑ για την ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στην θάλασσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Athens
clear sky
27.9 ° C
28.6 °
26.9 °
40 %
7.6kmh
0 %
Sun
32 °
Mon
35 °
Tue
35 °
Wed
34 °
Thu
31 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr