26.6 C
Athens
Tuesday, July 2, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΥΓΕΙΑΥπέρταση: Πώς πέφτει η πίεση αμέσως;

Υπέρταση: Πώς πέφτει η πίεση αμέσως;

Με περίπου 42% των Ελλήνων να έχουν υπέρταση, η ανάγκη για μέτρα πρόληψης αλλά και ενημέρωσης του κοινού είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Πώς μπορεί όμως κανείς να αντιμετωπίσει την υψηλή πίεση φυσικά και τι είναι αυτό που την ρίχνει άμεσα;

Πότε έχω υπέρταση;

Γενικά, θεωρείται ότι κάποιος έχει υπέρταση όταν η συστολική πίεση υπερβαίνει τα 130 mmHg και η διαστολική τα 80 mmHg. (1)

Πώς πέφτει η πίεση αμέσως;

Κάποιοι τρόποι για να πέσει γρήγορα η πίεση είναι (2):

1. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε.

Καθίστε σε ένα ήρεμο μέρος, μακριά από εντάσεις. Συχνά, το έντονο στρες είναι παράγοντας που πυροδοτεί μια έντονη αύξηση της πίεσης.

2. Πάρτε βαθιές ανάσες.

Οι ασκήσεις με αναπνοές είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να πέσουν οι χτύποι της καρδιάς και κατ’ επέκταση η αρτηριακή πίεση. Πάρτε βαθιά ανάσα από τη μύτη, κρατήστε την για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια εκπνεύστε αργά.

3. Κάντε ένα ζεστό ντους ή μπάνιο.

Το ζεστό νερό βοηθάει τους μύες να χαλαρώσουν και τα αγγεία να διασταλλούν, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη ροή του αίματος.

4. Δοκιμάστε τεχνικές χαλάρωσης.

Η γιόγκα και ο διαλογισμός είναι από τις επιλογές που επιλέγει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού για να ηρεμήσει, όχι μόνο σε μια στιγμή κρίσης υπέρτασης, αλλά και καθημερινά.

5. Πιείτε νερό.

Πολλές φορές μια αύξηση της πίεσης μπορεί να οφείλεται σε αφυδάτωση του οργανισμού. Έτσι – αν αυτός είναι ο λόγος – η κατανάλωση νερού μπορεί να βοηθήσει.

6. Πάρτε μαγνήσιο.

Προκαλεί άμεση και έμμεση αγγειοδιαστολή ενώ παράλληλα έχει μυοχαλαρωτική δράση. (3) Μάλιστα, αρκετές έρευνες δείχνουν πως όσοι έχουν υπέρταση έχουν συνήθως και έλλειψη μαγνησίου στον οργανισμό τους.

Πότε η πίεση είναι επικίνδυνη;

Εάν η πίεσή σας ξεπεράσει τις τιμές 180 mmHg (συστολική) και 120 mmHg (διαστολική), πρέπει να μεταφερθείτε άμεσα στο νοσοκομείο (5). Επίσης, αναζητήστε ιατρική βοήθεια εάν (5):

  1. Νιώσετε πόνο στο στήθος
  2. Κόβεται η αναπνοή σας
  3. Δυσκολεύεστε στην ομιλία
  4. Έχετε αλλαγές στην όραση
  5. Νιώθετε πόνο στην πλάτη
  6. Αισθάνεστε μούδιασμα ή αδυναμία

Μπορεί το λεμόνι να ρίξει την πίεση;

Οι απόψεις διίστανται σχετικά με την αποτελεσματικότητα του χυμού λεμονιού στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Υπάρχουν κάποιες έρευνες που υποστηρίζουν πως βοηθά στην μείωση της πίεσης (6), ενώ άλλες πως μπορεί να αλληλεπιδράσει με φάρμακα και καλό είναι να αποφεύγεται (7).

Συμπέρασμα

Κάποιες φορές, μια κρίση υπέρτασης μπορεί να αποτελεί μεμονωμένο γεγονός λόγω αυξημένου στρες. Υπάρχουν κάποιες παραδοσιακές τεχνικές που βοηθούν στο να μειωθεί η πίεση, ωστόσο είναι θεμιτό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, προκειμένου να σας κατευθύνει.

Μην ξεχνάτε, ότι είναι σημαντικό να ελέγχετε σωστά την πίεση, ώστε να έχετε έγκυρα αποτελέσματα.

Βρείτε στο Vita4you.gr μεγάλη ποικιλία σε συμπληρώματα για πρόληψη της υπέρτασης.

Πηγές

  1. WebMd (2023), High Blood Pressure https://www.webmd.com/hypertension-high-blood-pressure/high-blood-pressure
  2. Health University of Utah, How to Lower Blood Pressure https://healthcare.utah.edu/cardiovascular/conditions/hypertension/how-to-lower-high-blood-pressure
  3. J Clin Hypertens (2011), The role of magnesium in hypertension and cardiovascular disease https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22051430/
  4. Nutrients (2021), Magnesium and Hypertension in Old Age https://www.mdpi.com/2072-6643/13/1/139
  5. American Heart Association (2024), Understanding Blood Pressure Readings https://www.heart.org/en/health-topics/high-blood-pressure/understanding-blood-pressure-readings
  6. Revhipertension (2020), The comparison of the effect of garlic and lemon juice on blood pressure and comfort in hypertensive patients https://www.revhipertension.com/rlh_3_2020/1_the_comparison.pdf
  7. Journal of Experimental and Clinical Medicine (2012), Effect of lemon juice on blood pressure https://www.researchgate.net/publication/272881356_Effect_of_lemon_juice_on_blood_pressure
#stressμαγνήσιοπίεσηυπέρταση
Πελαγία Δαμιανού

Πελαγία Δαμιανού

Bsc, Διατροφολόγος – Διαιτολόγος με εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή, στις Διατροφικές Διαταραχές σε Παιδιά και Εφήβους και τα Συμπληρώματα Διατροφής. Πιστοποιημένη Σύμβουλος Vichy και La Roche Posay.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποποίηση ευθύνης

Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.

ΠΗΓΗ: vita4you.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Έχουμε διαχειριστεί περισσότερους από 50.000 τόνους κλαδιών!

Οι εργασίες για τη διαχείριση των κλαδεμάτων, πέρα από το κομμάτι της αποκομιδής, που τα συνεργεία μας συνεχίζουν με αμείωτη προσπάθεια, περιλαμβάνουν και το...
Athens
clear sky
26.6 ° C
27.6 °
24.2 °
47 %
1.3kmh
0 %
Tue
34 °
Wed
33 °
Thu
29 °
Fri
30 °
Sat
32 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr