26.6 C
Athens
Tuesday, July 2, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΔήμος ΛαυρεωτικήςΕνίσχυση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαυρεωτικής

Ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαυρεωτικής

Ο Δήμος Λαυρεωτικής ενισχύει τα μέτρα και τις δράσεις πυροπροστασίας στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ετοιμότητας δίνοντας βάση στην πρόληψη, το σωστό σχεδιασμό και την κατάλληλη προετοιμασία.

Ισχυροποιεί τον μηχανολογικό εξοπλισμό του με τρία νέα οχήματα τα οποία εντάσσονται στον στόλο οχημάτων της Πολιτικής Προστασίας με στόχο την ενίσχυση της άμεσης ανταπόκρισης σε οποιοδήποτε συμβάν. Τα νέα οχήματα είναι 4 x 4, εξοπλισμένα με αυτόνομο σύστημα άντλησης υδάτων και φέρουν δεξαμενή νερού χωρητικότητας 600 λίτρων.

Επιπλέον, για την πληρέστερη κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών αναφορικά με την αντιμετώπιση κινδύνων, ξεκίνησε η 24ωρη επιτήρηση των δασικών εκτάσεων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Λαυρεωτικής μέσω Συστήματος μη Επανδρωμένου Εναέριου Αεροσκάφους (drone) που φέρει κάμερες υψηλής ευκρίνειας (η μία θερμική), έχει δυνατότητα zoom επί 200 και απόσταση εστίασης έως 10 χιλιόμετρα. Το επιχειρησιακό κέντρο φιλοξενείται στην Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου σε αίθουσα το Δημοτικού Σχολείου.

Περαιτέρω, ο Δήμος μας είναι από τους πρώτους που εντάχθηκαν στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024» του Πράσινου Ταμείου, λαμβάνοντας χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ, για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, πλάτους 10 μέτρων, περιμετρικά οικισμών που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής δήλωσε σχετικά: «Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού μας περιβάλλοντος είναι η μέγιστη υποχρέωσή μας. Δουλεύουμε με συνέπεια και οργάνωση ενισχύοντας και εκσυγχρονίζοντας το σύνολο των μέτρων και δράσεων που αφορούν την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας. Μέσα από συντονισμένες ενέργειες και τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα διασφαλίζουμε την ετοιμότητά μας για οποιοδήποτε συμβάν.»

ΠΗΓΗ: Δήμος Λαυρεωτικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Έχουμε διαχειριστεί περισσότερους από 50.000 τόνους κλαδιών!

Οι εργασίες για τη διαχείριση των κλαδεμάτων, πέρα από το κομμάτι της αποκομιδής, που τα συνεργεία μας συνεχίζουν με αμείωτη προσπάθεια, περιλαμβάνουν και το...
Athens
clear sky
26.6 ° C
27.6 °
24.2 °
47 %
1.3kmh
0 %
Tue
34 °
Wed
33 °
Thu
29 °
Fri
30 °
Sat
32 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr