26.6 C
Athens
Tuesday, July 2, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑEUROSTAT: Στα όρια της φτώχειας ζουν 1 στους 4 Έλληνες

EUROSTAT: Στα όρια της φτώχειας ζουν 1 στους 4 Έλληνες

Δυσοίωνο είναι το μέλλον των Ελλήνων πολιτών με την ακρίβεια και την φτωχοποίηση να απειλούν τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα στοιχεία της EUROSTAT δείχνουν πως ένας στους τέσσερις ζουν στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Πρόκειται για το 26% των Ελλήνων!

Σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαικής Στατιστική Υπηρεσίας που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, λίγες ημέρες μετά την διεξαγωγή των Ευρωεκλογών, η χώρα μας βρίσκεται στην 4η θέση ανάμεσα στις 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2023.

Ειδικότερα σύμφωνα με την EUROSTAT, το 2023 94,6 εκατ. άνθρωποι στην ΕΕ (21% του πληθυσμού) διέτρεχαν τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού. Οι άνθρωποι αυτοί ζούσαν σε νοικοκυριά που αντιμετώπιζαν τουλάχιστον έναν από τους τρεις κινδύνους: φτώχεια, σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση ή/και διαβίωση σε νοικοκυριό με πολύ χαμηλή ένταση εργασίας.

Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Ρουμανία (32%), την Βουλγαρία (30%), την Ισπανία (27%) και την Ελλάδα (26%).

Tα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στην Τσεχία (12%), την Σλοβενία (14%), την Φινλανδία και την Πολωνία (από 16%).

ΠΗΓΗ: newsbreak.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Έχουμε διαχειριστεί περισσότερους από 50.000 τόνους κλαδιών!

Οι εργασίες για τη διαχείριση των κλαδεμάτων, πέρα από το κομμάτι της αποκομιδής, που τα συνεργεία μας συνεχίζουν με αμείωτη προσπάθεια, περιλαμβάνουν και το...
Athens
clear sky
26.6 ° C
27.6 °
24.2 °
47 %
1.3kmh
0 %
Tue
34 °
Wed
33 °
Thu
29 °
Fri
30 °
Sat
32 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr