27.9 C
Athens
Sunday, June 30, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠώς να επαναφέρετε χαμένες επαφές σε συσκευή Android;

Πώς να επαναφέρετε χαμένες επαφές σε συσκευή Android;

Εάν έχετε χάσει χρήσιμες επαφές από το τηλέφωνό σας και θέλετε να τις ανακτήσετε, βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος. Σε αυτόν τον οδηγό, θα δούμε πώς μπορείτε να επαναφέρετε χαμένες επαφές σε μια συσκευή Android.

επαναφορά επαφών Android

Ας ξεκινήσουμε!

Επαναφορά επαφών από αντίγραφα ασφαλείας

Τα Android smartphone διαθέτουν μια ενσωματωμένη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς που μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε τις επαφές σας. Εάν έχετε δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων της συσκευής σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή επαναφοράς για να ανακτήσετε τις χαμένες επαφές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία μπορεί λίγο να διαφέρει από συσκευή σε συσκευή. Σε γενικές γραμμές:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις
  • Επιλέξτε “Σύστημα” ή “Σχετικά με το τηλέφωνο
  • Αναζητήστε κάποια σχετική επιλογή “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά“.
  • Επιλέξτε “Κινητή συσκευή“.
  • Μεταβείτε στην καρτέλα “Επαναφορά“. Θα δείτε το πιο πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας στη λίστα, μαζί με την ημερομηνία δημιουργίας του.
  • Πατήστε τα δεδομένα, επιλέξτε αυτά που θέλετε να επαναφέρετε και, στη συνέχεια, πατήστε “Επαναφορά”.

Το Android τηλέφωνό σας θα ξεκινήσει την επαναφορά των χαμένων επαφών. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει λίγο, ανάλογα με τον όγκο των δεδομένων που ανακτώνται. Μόλις ολοκληρωθεί η επαναφορά, πατήστε “Τέλος” και ανοίξτε την εφαρμογή Επαφές. Θα δείτε ότι όλες τις χαμένες επαφές σας!

Επαναφορά επαφών χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Επαφές της Google

Εάν είστε συνδεδεμένοι με τον Google λογαριασμό σας στο Android smartphone, τότε το σύστημα συγχρονισμού Google θα δημιουργήσει αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των επαφών σας.

Επομένως, αν χάσετε κάποια επαφή, μπορείτε να την επαναφέρετε από τον λογαριασμό σας.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Επαφές στο smartphone σας.
  • Πατήστε την επιλογή “Οργάνωση” στην κάτω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Κάδος” ή “Κάδος απορριμμάτων“.
  • Στο παράθυρο αυτό, θα βρείτε όλες τις επαφές που διαγράψατε από το smartphone σας. Πατήστε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε “Επιλογή όλων“.
  • Πατήστε ξανά τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε “Ανάκτηση“.

Οι επαφές θα επιστρέψουν στο Android smartphone σας.

Επαναφορά επαφών μέσω Facebook

Το Facebook ανεβάζει συνεχώς τις επαφές του τηλεφώνου σας στον λογαριασμό σας, εάν έχετε χορηγήσει άδεια. Αυτό τους βοηθά να προτείνουν άτομα που βρίσκονται στη λίστα επαφών σας. Το καλύτερο είναι ότι αυτή η ίδια ρύθμιση Facebook μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ανάκτηση χαμένων επαφών.

  • Στο Android τηλέφωνό σας, ανοίξτε την εφαρμογή Facebook και πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Στη συνέχεια, επιλέξτε “Ρυθμίσεις“.
  • Από εκεί, μεταβείτε στο Account Center > Your Information and Permissions > Access Your Information > Personal Information > Your Address Books.

Αυτή η ενότητα εμφανίζει όλες τις επαφές που έχουν μεταφορτωθεί στο Facebook. Μπορείτε να επιλέξετε τις επαφές που θέλετε και να τις αποθηκεύσετε στο τηλέφωνό σας.

Υπάρχει περίπτωση να μην είναι δυνατή η ανάκτηση;

Υπάρχει πάντα μια μικρή πιθανότητα να μην ανακτήσετε τις χαμένες επαφές σας. Σε αυτήν την περίπτωση, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ανθρώπους και να ζητήσετε ξανά τους αριθμούς τηλεφώνου τους.

Πώς μπορώ να προλάβω την απώλεια επαφών στο μέλλον;

  • Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προλάβετε την απώλεια επαφών είναι η τακτική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Χρησιμοποιήστε υπηρεσίες cloud, όπως το Google Contacts ή το iCloud, για να συγχρονίσετε τις επαφές σας αυτόματα και να διασφαλίσετε ότι δεν θα χαθούν.
  • Είναι σημαντικό να διατηρείτε το λογισμικό της συσκευής σας ενημερωμένο. Οι ενημερώσεις συχνά περιλαμβάνουν διορθώσεις ασφαλείας και βελτιώσεις που μπορούν να αποτρέψουν την απώλεια δεδομένων.
Πώς να επαναφέρετε χαμένες επαφές σε συσκευή Android;
  • Χρησιμοποιήστε εφαρμογές τρίτων που προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και αποκατάστασης επαφών. Αυτές οι εφαρμογές μπορούν να παρέχουν επιπλέον επίπεδα προστασίας και ευκολίας.
  • Αποφύγετε την αποθήκευση επαφών μόνο στη συσκευή σας. Η αποθήκευση επαφών σε πολλαπλές πλατφόρμες ή λογαριασμούς μπορεί να προσφέρει επιπλέον ασφάλεια σε περίπτωση απώλειας ή βλάβης της συσκευής.
  • Ελέγχετε τακτικά τις επαφές σας για τυχόν διπλότυπες ή λανθασμένες καταχωρήσεις. Η διατήρηση μιας καθαρής και οργανωμένης λίστας επαφών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο απώλειας δεδομένων.
  • Χρησιμοποιήστε ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για τους λογαριασμούς σας που περιέχουν επαφές. Η προστασία των λογαριασμών σας από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση είναι κρίσιμη για την ασφάλεια των δεδομένων σας.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να εκτυπώσετε ή να αποθηκεύσετε τις επαφές σας σε ένα φυσικό μέσο, όπως ένα αρχείο Excel ή ένα σημειωματάριο, ως εφεδρικό μέτρο σε περίπτωση τεχνολογικής αποτυχίας.

Πηγή: www.howtogeek.com – secnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Wizz Λαγονήσι – Disco Utopia Mega Party 29/6/2024

"Ρόδα τσάντα και κοπάνα και μαρσάρω τη Husqvarna και οι μπαρμπάδες στις διαβάσεις τρέχουν μη τους πάρω σβάρνα" Σάββατο 29 Ιουνίου αναβιώνουμε τις αξέχαστες εποχές...
Athens
clear sky
27.9 ° C
28.6 °
26.9 °
40 %
7.6kmh
0 %
Sun
32 °
Mon
35 °
Tue
35 °
Wed
34 °
Thu
31 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr