27.9 C
Athens
Sunday, June 30, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο υψηλότερο αστεροσκοπείο του κόσμου τέθηκε σε λειτουργία

Το υψηλότερο αστεροσκοπείο του κόσμου τέθηκε σε λειτουργία

Το υψηλότερο αστεροσκοπείο του κόσμου τέθηκε σε λειτουργία

Μετά από 26 χρόνια προσπαθειών

Το University of Tokyo Atacama Observatory (TAO) άνοιξε και επίσημα το “μάτι” του μετά από 26 χρόνια σχεδιασμού και κατασκευής. Στα 5.640 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στο όρος Chajnantor στην έρημο Atacama της Χιλής, είναι πλέον το υψηλότερο αστεροσκοπείο στον κόσμο.

Το οπτικο-υπέρυθρο TAO τηλεσκόπιο έχει μέγεθος 6.5 μέτρων και πλέον έχει ξεκινήσει να σαρώνει τους ουρανούς. Ξεκινά με δοκιμαστικές λειτουργίες και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2025.

Το μεγάλο υψόμετρο σημαίνει πως υπάρχει πολύ λιγότερη υγρασία στον αέρα και το TAO μπορεί να παρατηρήσει σχεδόν όλο το φάσμα των υπέρυθρων κυμάτων, κάτι που δεν μπορεί να κάνει κανένα άλλο επίγειο τηλεσκόπιο. Το TAO θα χρησιμοποιηθεί για να μάθουμε περισσότερα για τη γέννηση των γαλαξιών και την προέλευση των πλανητών.

Ωστόσο το ακραίο αυτό υψόμετρο έχει τους κινδύνους του για τους ανθρώπους. Οι εργάτες που το κατασκεύασαν χρειάζονταν τακτικές ιατρικές εξετάσεις και συχνά είχαν εξωτερική τροφοδοσία οξυγόνου όσο εργάζονταν. Ακόμα και οι ερευνητές που θα εργάζονται πλέον στο τηλεσκόπιο θα πρέπει να φροντίσουν να αποφύγουν τη νόσο των ορέων. Η ομάδα σκοπεύει να χειρίζεται μελλοντικά το τηλεσκόπιο απομακρυσμένα, από μια βάση σε χαμηλότερο υψόμετρο, για να προστατευτούν οι ερευνητές.

ΠΗΓΗ: unboxholics.comΑλέξανδρος Καρατζάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Wizz Λαγονήσι – Disco Utopia Mega Party 29/6/2024

"Ρόδα τσάντα και κοπάνα και μαρσάρω τη Husqvarna και οι μπαρμπάδες στις διαβάσεις τρέχουν μη τους πάρω σβάρνα" Σάββατο 29 Ιουνίου αναβιώνουμε τις αξέχαστες εποχές...
Athens
clear sky
27.9 ° C
28.6 °
26.9 °
40 %
7.6kmh
0 %
Sun
32 °
Mon
35 °
Tue
35 °
Wed
34 °
Thu
31 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr