26.6 C
Athens
Tuesday, July 2, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΔήμος ΓλυφάδαςΔήμος Γλυφάδας - Μια ανάπλαση με πολύ πράσινο σε κεντρικό σημείο της...

Δήμος Γλυφάδας – Μια ανάπλαση με πολύ πράσινο σε κεντρικό σημείο της πόλης

Τα έργα στη Γλυφάδα συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Αναξιοποίητοι χώροι μεταμορφώνονται σε πράσινες εκτάσεις με ποιοτικές υποδομές, πάρκα, αθλητικούς χώρους και παιδικές χαρές. Στην οδό Ναπ. Ζέρβα, λίγο πιο πάνω από το Δημαρχείο βρισκόταν η θρυλική ταβέρνα ο «Μπάρμπα-Πέτρος» του Πέτρου Τρακάδα, γνωστή όχι μόνο στους κατοίκους των νοτίων προαστίων αλλά και σε όλους όσοι αγαπούσαν τις αυθεντικές γεύσεις και τη φιλική, οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Διέθετε έναν υπέροχο κήπο γεμάτο πράσινο και φημιζόταν για να νόστιμα ψητά κοτόπουλα, τα τυροπιτάκια της κυρά Μαρίας και το χύμα κρασί. Λειτούργησε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 και από την εποχή που έκλεισε το κτίσμα αφέθηκε παραμελημένο, μισογκρεμισμένο, εγκαταλελειμμένο στη φθορά του χρόνου. Όχι πια! «Όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε, συνεχίζουμε να αποδίδουμε νέους, ποιοτικούς δημόσιους χώρους στη Γλυφάδα μας.

Κρατήστε τις εικόνες που βλέπετε, γιατί σύντομα θα διαμορφώσουμε εκεί ένα νέο χώρο, οργανωμένο, με πολύ πράσινο, καινούργιες υποδομές για όλους και θέσεις στάθμευσης. Ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο μεταμορφώνεται και θα αποδοθεί στους κατοίκους της πόλης μας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Ο χώρος αυτός (Ζέρβα-Κύπρου-Άλσους-Αγίου Γερασίμου), λίγο πιο πάνω από το Δημαρχείο Γλυφάδας, φιλοξενούσε σε ένα κομμάτι του πριν πολλά χρόνια την ιστορική ταβέρνα του Μπάρμπα-Πέτρου.

Για πολύ καιρό παρέμενε εγκαταλελειμμένος, γιατί υπήρχαν δικαστικές εκκρεμότητες. Τις κλείσαμε με επιτυχία κι έτσι η έκταση περιήλθε οριστικά στον Δήμο. Κατεδαφίζουμε το κτίριο και ξεκινάμε μια ολοκληρωμένη ανάπλαση: Μια ακόμα γωνιά της πόλης μας αναβαθμίζεται αισθητικά και λειτουργικά, προς όφελος όλων. Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα»

ΠΗΓΗ: Δήμος Γλυφάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Έχουμε διαχειριστεί περισσότερους από 50.000 τόνους κλαδιών!

Οι εργασίες για τη διαχείριση των κλαδεμάτων, πέρα από το κομμάτι της αποκομιδής, που τα συνεργεία μας συνεχίζουν με αμείωτη προσπάθεια, περιλαμβάνουν και το...
Athens
clear sky
26.6 ° C
27.6 °
24.2 °
47 %
1.3kmh
0 %
Tue
34 °
Wed
33 °
Thu
29 °
Fri
30 °
Sat
32 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr