26.6 C
Athens
Tuesday, July 2, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΤο πρώτο βήμα για τη Χάγη – Γεραπετρίτης και Φιντάν για το...

Το πρώτο βήμα για τη Χάγη – Γεραπετρίτης και Φιντάν για το συνυποσχετικό στις 5 Σεπτεμβρίου

Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών στις 5 Σεπτεμβρίου στην Άγκυρα – Επόμενος σταθμός Μητσοτάκης και Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, στην Άγκυρα, στις 5 Σεπτεμβρίου και η συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν.

Η σπουδαιότητα της επίσκεψης φαίνεται και από το γεγονός ότι πραγματοποιείται παρά τις προκλήσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς – με την ανοχή της Τουρκίας – στα Κατεχόμενα εναντίον των δυνάμεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη «νεκρή ζώνη» του μαρτυρικού νησιού.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα ενόψει της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

«Μπορεί να μην βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αλλά τα όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο, μάλλον δείχνουν πως η Αθήνα έχει πάρει σοβαρά το θέμα της υπογραφής συνυποσχετικού για προσφυγή στη Χάγη», έγραφαν χθες (26/08) το REDCARPET στο iEidiseis, προαναγγέλλοντας τη συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στις αρχές Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Τα πλέον καυτά θέματα στο τετ α τετ των δύο υπουργών δεν μπορεί να είναι παρά η ατζέντα που θα θέσουν οι δυο χώρες ενόψει της Χάγης, το περιεχόμενο του συνυποσχετικού για την προσφυγή και η καταληκτική ημερομηνία της διαπραγμάτευσης. Η ημερομηνία, δηλαδή, που θα φανεί εάν η προσπάθεια με αντικείμενο το μείζον θέμα της προσφυγής θα στεφθεί με επιτυχία ή όχι.

Γεραπετρίτης και Φιντάν, όπως από την πρώτη στιγμή γράψαμε, χειρίζονται κατ’ αποκλειστικότητα τον πολιτικό διάλογο για την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενώ από ελληνικής πλευράς έχει σημαντική συμβολή και η υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, σε σχετικό διάλογο με τον Τούρκο ομόλογό της.

Τα αποτελέσματα της συνάντησης Γεραπετρίτη – Φιντάν θα παίξουν σημαντικό ρόλο για την κατάληξη της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Η Γ.Σ. πραγματοποιείται 19 με 24 Σεπτεμβρίου, ενώ κάποιες πληροφορίες επέμεναν πως οι δύο ηγέτες ενέχεται να ταξιδέψουν νωρίτερα για τη Νέα Υόρκη και να πραγματοποιήσουν το τετ α τετ τους στις 16 Σεπτεμβρίου!

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Έχουμε διαχειριστεί περισσότερους από 50.000 τόνους κλαδιών!

Οι εργασίες για τη διαχείριση των κλαδεμάτων, πέρα από το κομμάτι της αποκομιδής, που τα συνεργεία μας συνεχίζουν με αμείωτη προσπάθεια, περιλαμβάνουν και το...
Athens
clear sky
26.6 ° C
27.6 °
24.2 °
47 %
1.3kmh
0 %
Tue
34 °
Wed
33 °
Thu
29 °
Fri
30 °
Sat
32 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr