28 C
Athens
Thursday, July 4, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΕκρηκτική η κατάσταση στην αγορά καυσίμων: Πάνω από 2 ευρώ το λίτρο...

Εκρηκτική η κατάσταση στην αγορά καυσίμων: Πάνω από 2 ευρώ το λίτρο σε 26 νομούς!

Η ακρίβεια στα υγρά καύσιμα καλά κρατεί. Όσοι απόλαυσαν τις διακοπές τους ή και συνεχίζουν, ένιωσαν στο «πετσί» τους τις τρομερές αυξήσεις. Οι τιμές θα συνεχίσουν να «καίνε» και με την επιστροφή…

Και ενώ η κατάσταση στην αγορά καυσίμων είναι εκρηκτική ιδίως τις τελευταίες εβδομάδες, η κυβέρνηση δεν συζητά κανένα μέτρο ή οποιαδήποτε ελάφρυνση υπέρ των καταναλωτών. Οι τιμές στην αντλία διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, επιβαρύνοντας σημαντικά τους καταναλωτές καθώς και τους τελευταίους εκδρομείς του καλοκαιριού.

Η επιστροφή των αδειούχων του καλοκαιριού γίνεται πλέον με την τιμή της βενζίνης από λίγο έως πολύ πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο, αφού στους μισούς Νομούς της χώρας η μέση της τιμή είναι πάνω από τα δύο ευρώ, ενώ στους υπόλοιπους τείνει να τα προσεγγίσει.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η μέση τιμή της βενζίνης στην Επικράτεια είναι στα 1,986 ευρώ το λίτρο, όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης και με ημερομηνία αναφοράς την περασμένη Σάββατο 19 Αυγούστου. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 26 Νομούς της χώρας η μέση τιμή υπερβαίνει τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ στους υπόλοιπους τα προσεγγίζει.

Σε καμία μάλιστα περιοχή η μέση τιμή της βενζίνης δεν είναι κάτω από το 1,9 ευρώ το λίτρο. Οι χαμηλότερες τιμές εντοπίζονται σε Θεσσαλονίκη και Αττική με 1,950 ευρώ το λίτρο. Παραδοσιακά οι υψηλότερες τιμές τις βρίσκει κανείς στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα με 2,228 ευρώ και 2,145 ευρώ το λίτρο αντίστοιχα.

Σε κάποια πρατήρια σε νησιά η τιμή υπερβαίνει τα 2,3 ευρώ το λίτρο και προσεγγίζει, αν δεν έχει ξεπεράσει τα 2,4 ευρώ. Σε σχέση με την αρχή του χρόνου η τιμή της βενζίνης είναι αυξημένη κατά 7,8%, ενώ σε σχέση με την 1η Ιουνίου η αύξηση είναι της τάξεως του 6,4%.

ΠΗΓΗ: newsbreak.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Έχουμε διαχειριστεί περισσότερους από 50.000 τόνους κλαδιών!

Οι εργασίες για τη διαχείριση των κλαδεμάτων, πέρα από το κομμάτι της αποκομιδής, που τα συνεργεία μας συνεχίζουν με αμείωτη προσπάθεια, περιλαμβάνουν και το...
Athens
scattered clouds
28 ° C
29 °
26.7 °
54 %
1.5kmh
40 %
Thu
30 °
Fri
30 °
Sat
31 °
Sun
32 °
Mon
36 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr