26.6 C
Athens
Tuesday, July 2, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠώς τα λάστιχα βγάζουν περισσότερα χιλιόμετρα

Πώς τα λάστιχα βγάζουν περισσότερα χιλιόμετρα

Από τις αυξήσεις των τιμών που έχουν χτυπήσει κόκκινο σε πάρα πολλά προϊόντα, δεν θα μπορούσαν να… γλιτώσουν και τα ελαστικά των αυτοκινήτων. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν σημειώσει άνοδο περίπου 30%, με αποτέλεσμα αρκετοί οδηγοί να μην μπορούν να τα αλλάξουν, ακόμα και όταν έχουν φθαρεί σε επικίνδυνο σημείο. Στην καλύτερη περίπτωση θα επιλέξουν μια φθηνή τετράδα (σίγουρα προτιμότερες οι πιο γνωστές μάρκες), ενώ στη χειρότερη θα επιλέξουν τα αμφιβόλου ποιότητας μεταχειρισμένα, γιατί πωλούνται πολύ φθηνότερα.

Οι σωστές πιέσεις αποτελούν το παν για την ομοιόμορφη φθορά, συν την άνεση και ασφάλεια στο δρόμο. Ελαστικά με χαμηλότερη ή υψηλότερη πίεση από αυτή που ορίζει ο κατασκευαστής έχουν ως αποτέλεσμα την πιο έντονη φθορά της γόμας στα πλαϊνά ή στο κέντρο. Χώρια που μειώνεται σημαντικά η πρόσφυση, αφού δεν πατάει ολόκληρο το πέλμα αλλά ένα μικρό μέρος του, με αποτέλεσμα να αυξάνονται σημαντικά οι αποστάσεις φρεναρίσματος και το αυτοκίνητο να γλιστράει πιο εύκολα στις στροφές.

Οι κατασκευαστές των ελαστικών αλλά και των αυτοκινήτων στα εγχειρίδια χρήσης προτείνουν και κάτι ακόμα σημαντικό. Την αλλαγή των ελαστικών εμπρός – πίσω κάθε 15.000-20.000 χλμ. ανάλογα πάντα με τη χρήση. Στην πλειοψηφία των οχημάτων τα εμπρός ελαστικά φθείρονται πιο γρήγορα, γιατί σε αυτά πέφτει το περισσότερο βάρος του οχήματος, συν του ότι αναλαμβάνουν τη μεταφορά της ισχύος στο δρόμο (τα προσθιοκίνητα) το στρίψιμο και καταπονούνται πιο πολύ στο φρενάρισμα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, μια τετράδα «κρατάει» τέσσερα χρόνια και 40.000 χλμ., ωστόσο τα νούμερα αυτά εξαρτώνται άμεσα από το στιλ οδήγησης, τις διαδρομές και τις καιρικές συνθήκες.

ΠΗΓΗ: autogreeknews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Έχουμε διαχειριστεί περισσότερους από 50.000 τόνους κλαδιών!

Οι εργασίες για τη διαχείριση των κλαδεμάτων, πέρα από το κομμάτι της αποκομιδής, που τα συνεργεία μας συνεχίζουν με αμείωτη προσπάθεια, περιλαμβάνουν και το...
Athens
clear sky
26.6 ° C
27.6 °
24.2 °
47 %
1.3kmh
0 %
Tue
34 °
Wed
33 °
Thu
29 °
Fri
30 °
Sat
32 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr