28.5 C
Athens
Sunday, July 7, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΦωτιά στη Μαγνησία: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα με φόντο καταγγελίες για εμπρησμό

Φωτιά στη Μαγνησία: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα με φόντο καταγγελίες για εμπρησμό

Υπόνοιες για οργανωμένη εγκληματική δράση στη Μαγνησία. Θα κληθεί να καταθέσει και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας μετά τις δηλώσεις περί εμπρησμών.

Εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση έδωσε η Εισαγγελία Βόλου, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στο πώς εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα τόσες φωτιές στη Μαγνησία, αλλά και το γεγονός ότι είχαν ασυνήθη έκταση και ένταση και προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημιές στο φυσικό περιβάλλον, σε ζωικό κεφάλαιο, σε πολλά κτήρια, σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, σε καλλιέργειες και σε υποδομές, αλλά και την απώλεια δύο ανθρώπων στο Χοροστάσι Αλμυρού και τον Άγιο Γεώργιο Φερών.

Η ταυτόχρονη εκδήλωση τόσων πυρκαγιών έχει προκαλέσει υπόνοιες για σκόπιμη και οργανωμένη εγκληματική δράση και δεν αποδίδεται μόνο σε πιθανή αμέλεια κάποιων ατόμων.

Μάλιστα, το πρώτο βράδυ που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ενώ κινδύνευε να παραδοθεί στις φλόγες το Σέσκλο, κατήγγειλε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για εμπρησμούς. Δεν είναι δυνατόν να εκδηλώνονται φωτιές ταυτόχρονα σε έξι διαφορετικά σημεία στη χειρότερη δυνατή στιγμή λόγω του καύσωνα και της επικράτησης των θυελλωδών ανέμων».

Στην προκαταρκτική θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα και θα κληθούν να καταθέσουν στοιχεία όσοι έκαναν λόγο για εμπρησμό, όπως ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Κατεπείγουσα ΕΔΕ από Δένδια για τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ για τις χθεσινές εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), τονίζοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο πως αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν.

«Η ασφάλεια του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και για όλους τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας για την πυρκαγιά στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου από την οποία προκλήθηκε έκρηξη σε τμήμα του στρατοπέδου φύλαξης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης (111ΠΜ) στην περιοχή Καράμπα», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας.

Φωτογραφία: Nephele Nomikou / SOOC

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Έχουμε διαχειριστεί περισσότερους από 50.000 τόνους κλαδιών!

Οι εργασίες για τη διαχείριση των κλαδεμάτων, πέρα από το κομμάτι της αποκομιδής, που τα συνεργεία μας συνεχίζουν με αμείωτη προσπάθεια, περιλαμβάνουν και το...
Athens
clear sky
28.5 ° C
29.3 °
26.4 °
44 %
2.7kmh
0 %
Sat
27 °
Sun
32 °
Mon
35 °
Tue
36 °
Wed
36 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr