26.6 C
Athens
Tuesday, July 2, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΔήμος ΛουτρακίουΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων από την Τρίτη 18.07.2023 και για έξι μήνες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και να γίνει διαχείριση των ζημιών και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου.

Την κήρυξη του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας (Αρ. Πρ. Α2359/18.07.2023 με ΑΔΑ:9ΣΖΥ46ΝΠΙΘ-3ΞΖ), αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από αίτημα της δημοτικής αρχής, για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 17.07.2023 στις Δημοτικές Κοινότητες Λουτρακίου – Περαχώρας και Ισθμίας της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας και της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων.

Η κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, ήτοι έως και 17 Ιανουαρίου 2024.

Αυτοψία από κλιμάκια της ΔΑΕΦΚ στις πληγείσες περιοχές, την Πέμπτη 20 Ιουλίου

Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Δυτικής Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ. – Δ.Ε.) επισκέφτηκαν την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023,  τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για τη διενέργεια αυτοψιών και για την εκτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια, ύστερα από την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου 2023.

74 συνολικές καταγραφές ζημιών σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους, αποθήκες, στάβλους, κ.λπ., εκ των οποίων (α) 32 χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα για χρήση («κόκκινο»), (β) 23 χαρακτηρίζονται ως προσωρινά – μέχρι να επισκευαστούν – ακατάλληλα για χρήση («κίτρινα») και (γ) 19 χαρακτηρίζονται ως κατάλληλα για χρήση με ανάγκη μικρών επισκευών («πράσινα»). Συνεχίζονται οι αυτοψίες σε άλλα τέσσερα κτίρια.

Ύστερα από συνεννόηση με τα κλιμάκια της ΔΑΕΦΚ ΔΕ, απευθύνουμε έκκληση προς τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών που δεν πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες, να επικοινωνούν στον αριθμό τηλεφώνου 2744360112, -113, προκειμένου να δίνουν τα στοιχεία τους (όνομα, τηλέφωνο και περιοχή) ώστε να συγκεντρωθούν, να αποσταλούν στον επικεφαλής των κλιμακίων και να οριστεί η νέα ημερομηνία καταγραφής των υπόλοιπων ζημιών.

Τα κλιμάκια της ΔΑΕΦΚ – ΔΕ ζητούν τη συνδρομή του Δήμου προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των κλιμακίων και να διασφαλιστεί η πρόσβαση στις κατοικίες των πληγέντων.


Φιλοξενία και προσωρινή στέγαση πολιτών σε ανάγκη από τις πυρκαγιές της 17ης Ιουλίου 2023

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας Corinthia Hotel Association και τους ξενοδόχους μας, από την πρώτη στιγμή στέκεται στο πλευρό των πληγέντων από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα 17.07 στο Λουτράκι.

Ήδη, έχουν φιλοξενηθεί στα ξενοδοχεία του Δήμου μας περισσότερα από 150 άτομα (163 άτομα με μέσο όρο διανυκτερεύσεων: 2,3 ημέρες) και συνεχίζουμε να δεχόμαστε κλήσεις συμπολιτών μας οι οποίοι αναζητούν κατάλυμα για διαμονή, τους οποίους προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο.

Ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική προσφορά τους, το αίσθημα αλληλεγγύης και συνεχούς προσφοράς τα ξενοδοχεία και τους ιδιοκτήτες τους, για τη ΔΩΡΕΑΝ φιλοξενία των συμπολιτών μας που πλήγηκαν από τις φωτιές:

Achillion Hotel | Bretagne | Club Hotel Casino Loutraki | Corinthos Hotel| Grand Hotel Loutraki | Isla Brown Hotel | Kosmopolite | Loutraki PLAZA Hotel | Mitzithras | Petit Palais | THEOXENIA |  Vasilikon | Wyndham Loutraki Poseidon Resort |  Loutraki hotel | Paolo Hotel | Plaza | Pefkaki Loutraki | Grand Olympic

Σε περίπτωση ανάγκης, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του Δημαρχείου Λουτρακίου στον αριθμό 2744069000.


  • Ηλεκτρονικά μέσω της πλαφόρμας arogi.gov.gr και με τη σύνδεση κωδικών taxisnet θα γίνονται οι αιτήσεις των πληγέντων από την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου για την παροχή αποζημιώσεων για την οικοσκευή και οικονομική ενίσχυση λόγω ζημιών σε κατοικίες και επιχειρήσεις. Επίσης,  στον ιστότοπο της κρατικής αρωγής μπορείτε να ενημερωθείτε για το ύψος των ενισχύσεων καθώς εκεί συγκεντρώνεται το σύνολο των μέτρων και των παρεμβάσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη στήριξη και την αποκατάσταση των περιοχών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Διαβάστε Περισσότερα: Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Έχουμε διαχειριστεί περισσότερους από 50.000 τόνους κλαδιών!

Οι εργασίες για τη διαχείριση των κλαδεμάτων, πέρα από το κομμάτι της αποκομιδής, που τα συνεργεία μας συνεχίζουν με αμείωτη προσπάθεια, περιλαμβάνουν και το...
Athens
clear sky
26.6 ° C
27.6 °
24.2 °
47 %
1.3kmh
0 %
Tue
34 °
Wed
33 °
Thu
29 °
Fri
30 °
Sat
32 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr