28 C
Athens
Thursday, July 4, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΠύρινη κόλαση στη Ρόδο – Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού (Βίντεο)

Πύρινη κόλαση στη Ρόδο – Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού (Βίντεο)

Σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα της η φωτιά που μαίνεται στη Ρόδο για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, με τους πυροσβέστες να δίνουν τιτάνια μάχη με τις πύρινες φλόγες, ενώ σε ελέξιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού τουριστών αλλά και ντόπιων κατοίκων από το Κιοτάρι.

Αρχικά έγινε εκκένωση όλων των ξενοδοχειακών μονάδων προς ασφαλή παρακείμενα σημεία είτε πεζή είτε με τη συμβολή οχημάτων της Αστυνομίας και του Στρατού, με σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικά σκάφη, ενώ συνδρομή παρείχαν και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και της Περιφέρειας.

Πολλοί από τους τουρίστες που εγκατέλειψαν τα ξενοδοχεία τους κατευθύνθηκαν προς την παραλία Λάρδου όπου είναι σε εξέλιξη επιχείρηση μετακίνησης με πλωτά του Λιμενού και ιδιωτικά προς την παραλία Καλάθου, όπου υπάρχει μονάδα του Στρατού.

Περισσότερα από 1000 άτομα απεγκλωβίστηκαν από το Κιοτάρι

Στο κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος που συντονίζει τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων ατόμων από περιοχές της Ρόδου όπου μαίνεται πυρκαγιά, βρίσκεται ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Έως αυτή τη στιγμή έχουν απεγκλωβιστεί περισσότερα από 1000 άτομα από το Κιοτάρι οι οποίοι μεταφέρονται στον Κάλαθο. Επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων γίνεται και από την περιοχή Λάρδο. Στην επιχείρηση του λιμενικού σώματος συμμετέχουν τέσσερα πλωτά του λιμενικού ένα ναυαγοσωστικό περισσότερα από 30 ιδιωτικά σκάφη πλοίο του πολεμικού ναυτικού και ελικόπτερο του λιμενικού σώματος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ο εκπρόσωπος του λιμενικού Σώματος, Νίκος Αλεξίου, πάνω από 1.500 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί και μεταφέρονται στις Καλυθιές Ρόδου, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Κολοσσού.

Τα μέσα που έχουν διατεθεί και επιχειρούν

Στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς και του απεγκλωβισμού πολιτών έχουν διατεθεί και ήδη επιχειρούν, υπό τον Συντονισμό του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τα παρακάτω μέσα:

Από το Λιμενικό Σώμα/Υπουργείο Ναυτιλίας:

Επιχειρούν 4 σκάφη του Λιμενικού Σώματος και άνω των 20 ιδιωτικών σκαφών (ημερόπλοια και φουσκωτά). Επίσης στη περιοχή βρίσκονται 1 φορτηγό πλοίο, 1 Ε/Γ-Ο/Γ (παντόφλα), 2 φουσκωτά της μοίρας καταδρομέων.

Επίσης δεσμεύτηκε και διατίθεται πλοίο της Blue Star για να φιλοξενήσει πολίτες. Υπολογίζεται οτι έχουν απεγκλωβιστεί δια θαλάσσης άνω των 1000 ατόμων.

Συνδρομή Ενόπλων Δυνάμεων 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν σήμερα στην εκκένωση πολιτών από το Κιοτάρι Ρόδου με έξι λεωφορεία, εκ των οποίων πέντε του Γενικού Επιτελείου Στρατού και ένα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, τρία πλωτά σκάφη του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής και την πυραυλάκατο «Ντεγιάννης».

Από το ΓΕΕΘΑ έχουν διατεθεί:

Εναέρια:

  • 2xCL-415
  • 1xCH-47D (Ε/Π)

Επίγεια:

  • 2 Π/Γ (προωθητής γαιών)
  • 1 Ι/Γ (ισοπεδωτής γαιών)
  • 2 ανατρεπόμενα
  • 1 Ε/Τ (εκσκαφέας τάφρων)
  • 2 Ρ/Μ (ρυμουλκά)
  • 2 πυροσβεστικά οχήματα
  • 14 άτομα χειριστές οχημάτων
  • 6 Λεωφορεία
  • 4 STEYER
  • 6 πλωτά ειδικων δυνάμεων

Οκτώ διακομιδές από το EKAB

Από το ΕΚΑΒ έγινε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκαν οκτώ διακομιδές ατόμων με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα. Ειδικότερα, με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν διακομισθεί 4 ενήλικες και 2 νεογνά στο Κέντρο Υγείας Αργχαγγέλου, δύο ενήλικες στο Κέντρο Υγείας Γενναδίου, ενώ οι διασώστες του ΕΚΑΒ έχουν παράσχθει πρώτες βοήθειες, κυρίως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, σε τουλάχιστον 60 περιστατικά στο δρόμο.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται τόσο το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όσο και τα όμορα Κέντρα Υγείας στην περιοχή όπου έχει πληγεί από τις πυρκαγιές.

Την ίδια ώρα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είναι σε εξέλιξη Συντονιστικό με τη συμμετοχή του ΥΠΕΝ/Μονάδας διαχείρισης Κρίσεων, Υπουργείου Τουρισμού, ΕΚΑΒ, ΓΕΕΘΑ, Σωμάτων Ασφαλειας στο οποίο έχει μεταβεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιτάσσονται πλοία

Νωρίτερα έγινε γνωστό από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου επιτάσσονται όλα τα τουριστικά σκάφη που ελλιμενίζονται στο Μανδράκι και με αυτά μεταφέρονται οι τουρίστες από τα ξενοδοχεία που εκκενώνονται από το Κιοτάρι σε ασφαλές σημείο στην παραλία Καλάθου.

Παράλληλα ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ. Ο στόλος θα κατευθυνθεί προς τη νότια Ρόδο προκειμένου να παραλάβει τουρίστες και κατοίκους από το Κιοτάρι, όπου μαίνεται η πυρκαγιά, σε ασφαλές σημείο.

Δυσκολότερη η φωτιά στη Ρόδο

Νωρίτερα όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός η πυρκαγιά στη Ρόδο αποτελεί τη δυσκολότερη που αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

ΠΗΓΗ: newsbreak.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Έχουμε διαχειριστεί περισσότερους από 50.000 τόνους κλαδιών!

Οι εργασίες για τη διαχείριση των κλαδεμάτων, πέρα από το κομμάτι της αποκομιδής, που τα συνεργεία μας συνεχίζουν με αμείωτη προσπάθεια, περιλαμβάνουν και το...
Athens
scattered clouds
28 ° C
29 °
26.7 °
54 %
1.5kmh
40 %
Thu
30 °
Fri
30 °
Sat
31 °
Sun
32 °
Mon
36 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr