28 C
Athens
Thursday, July 4, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟFormula 1 - Dr Helmut Marko “Δεν είδαμε καμία βελτίωση στην απόδοση...

Formula 1 – Dr Helmut Marko “Δεν είδαμε καμία βελτίωση στην απόδοση του”

Ο Dr Helmut Marko δήλωσε τους λόγους για τους οποίους η Alpha Tauri προχώρησε στην άμεση αντικατάσταση του Nyck De Vries, με τον Daniel Ricciardo, παρότι έχει μεγαλύτερη εμπειρία από τους νέους οδηγούς στη F1
Τα σύννεφα για το μέλλον του Nyck De Vries είχαν αρχίσει να μαζεύονται από πάνω του αρκετά νωρίς. Η μέτρια του απόδοση, κόντρα στον Yuki Tsunoda και συν την κακή πορεία φέτος της AT04, έφεραν νωρίς το φινάλε του από την F1.

Εχθές η Alpha Tauri ανακοίνωσε την άμεση αντικατάσταση του Ολλανδού πρωταθλητή της Formula 2 και της Formula E, με τον Daniel Ricciardo. Ο Αυστραλός επέστρεψε στο grid της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, μετά από 8 μήνες. Σε αυτό το διάστημα ο “Aussieman” ήταν ο τρίτος οδηγός της Red Bull.

Ο De Vries ήρθε στην Alpha Tauri στην θέση του Pierre Gasly, ο οποίος αποχώρησε από την Ιταλική ομάδα με προορισμό την Alpine, συμμετέχοντας και αυτός στο ντόμινο αλλαγών που έγινε στα μέσα του 2022, ανάμεσα σε McLaren, Aston Martin και την Γαλλική ομάδα
Τον Οκτώβριο και λίγες μέρες μετά το GP Ιαπωνίας η Alpha Tauri ανακοίνωσε την πρόσληψη του Nyck De Vries, ο οποίος είχε τερματίσει στους βαθμούς στο GP Ιταλίας, αντικαθιστώντας για λογαριασμό της Williams, Alexander Albon.

Στις δοκιμές που έκανε με την RB19 στο Silverstone, ο Ricciardo άφησε πολύ καλά δείγματα. Όμως τα Ολλανδικά δημοσιεύματα επίσπευσαν την αλλαγή των οδηγών. Σε δηλώσεις του στην Ολλανδική εφημερίδα “De Telegraaf”, ο σύμβουλος του αγωνιστικού τμήματος της Red Bull, Dr Helmut Marko ανέφερε τους λόγους απομάκρυνσης του 28χρονού οδηγού.

“Υπογράψαμε τον Nyck, διότι είχε εξαιρετική απόδοση στην Monza, πέρυσι. Από εκείνον αναμέναμε ότι θα ήταν ισοδύναμος σε απόδοση με τον teammate του (σ.σ. τον Yuki Tsunoda). Αλλά η κατάσταση δεν ήταν αυτή που έγινε“.

“Στην πραγματικότητα ο Nyck ήταν πάντα 3 με 4 δέκατα του δευτερολέπτου, πιο αργός από τον Yuki. Και δυστυχώς δεν είδαμε καμία βελτίωση στην απόδοση του, έως τώρα. Έπρεπε να κάνουμε κάτι από την μεριά, για να βελτιωθεί η κατάσταση. Για ποιό λόγο επομένως έπρεπε να περιμένουμε να περάσουν 2 αγώνες (σ.σ. Ουγγαρία, Βέλγιο και μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα), από την στιγμή κιόλας που δεν θα βλέπαμε κάποια βελτίωση“.

Dr Helmut Marko
“Ο Nyck De Vries είναι ένας πολύ ωραίος τύπος, αλλά η ταχύτητα του δεν ήταν εκεί πέρα. Είναι στα 28 του και έχει μεγάλη εμπειρία στους αγώνες. Επιπλέον έχει καταφέρει να αποκτήσει πολλές γνώσεις ως δοκιμαστής, σε πολλά μονοθέσια της F1“.

“Κατά την άποψη μου, ο Nyck δεν μπορεί να γίνει μέτρο σύγκρισης με έναν νέο rookie. Στο Baku ξεκίνησε καλά το Σαββατοκύριακο και πίστευα ότι θα είχε καλύτερη απόδοση. Αλλά μετά τράκαρε ξανά. Και δυστυχώς, δεν έκανε ούτε έναν σούπερ γύρο, προκειμένου να μας τραβήξει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον μας“.

ΠΗΓΗ: f1racingnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Έχουμε διαχειριστεί περισσότερους από 50.000 τόνους κλαδιών!

Οι εργασίες για τη διαχείριση των κλαδεμάτων, πέρα από το κομμάτι της αποκομιδής, που τα συνεργεία μας συνεχίζουν με αμείωτη προσπάθεια, περιλαμβάνουν και το...
Athens
scattered clouds
28 ° C
29 °
26.7 °
54 %
1.5kmh
40 %
Thu
30 °
Fri
30 °
Sat
31 °
Sun
32 °
Mon
36 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr