27.3 C
Athens
Sunday, July 7, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟRenault: Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης έχουν ακόμα τουλάχιστον 70 χρόνια ζωής

Renault: Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης έχουν ακόμα τουλάχιστον 70 χρόνια ζωής

Είτε μας αρέσει είτε όχι, η εποχή των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης οδεύει αργά αλλά σταθερά προς στο τέλος της. Πριν καλά καλά το καταλάβουμε, θα είναι ένα κατάλοιπο του παρελθόντος. Ωστόσο, θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να εξαφανιστούν πραγματικά οι κινητήρες εσωτερικής καύσης από τη σκηνή.

Αυτή την άποψη συμμερίζεται και ο ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Renault, Jean-Dominique Senard, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξη του μοιράστηκε το όραμά του για το μέλλον των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Σύμφωνα με τον Senard, οι εν λόγω κινητήρες θα συνεχίσουν να υπάρχουν στη ζωή μας για τουλάχιστον εβδομήντα χρόνια, παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τέλος της τρέχουσας εκατονταετίας θα εξακολουθούν να κυκλοφορούν αυτοκίνητα με έναν “παλιομοδίτικο” κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η ουσία βρίσκεται, φυσικά, στη λέξη “παγκοσμίως”. Η Ε.Ε. έχει στόχο να απαγορεύσει την πώληση κινητήρων εσωτερικής καύσης από το 2035, αλλά ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από την Ευρώπη, και θα περάσουν χρόνια μέχρι η ηλεκτροκίνηση να γίνει προσιτή σε όλες οι γωνιές του κόσμου.

Επομένως, ο Senard βλέπει πολλές δυνατότητες στα εναλλακτικά καύσιμα. Αν και η Renault κάνει φυσικά τη μετάβαση στην ηλεκτρική εποχή, θέλει επίσης να επενδύσει στα βιοκαύσιμα. Αυτό της επιτρέπει να εξυπηρετεί άλλες αγορές, όπου τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ακόμη λιγότερο προσιτά.

Το πρόβλημα είναι πως τα συνθετικά καύσιμα είναι πολύ ακριβά, με τιμές ανά λίτρο αρκετά μεγαλύτερες ακριβότερα από τη βενζίνη. Ωστόσο, σύμφωνα με το στέλεχος της Renault είναι θέμα χρόνου να μειωθούν οι τιμές τους, καθώς αναμένει αυτές να μειωθούν στο 1 έως 1,50 ευρώ το λίτρο σε 3 έως 4 χρόνια από σήμερα.

Κλείνοντας, υπάρχει η πεποίθηση ότι τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα είναι σύντομα ένα “παιχνίδι” για τους πλούσιους στη γη, αλλά ο Senard το βλέπει διαφορετικά. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του, η χρήση και η κτήση τους θα είναι ακόμη φθηνότερο από ό,τι είναι τώρα. Οψόμεθα…

ΠΗΓΗ: autoblog.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Έχουμε διαχειριστεί περισσότερους από 50.000 τόνους κλαδιών!

Οι εργασίες για τη διαχείριση των κλαδεμάτων, πέρα από το κομμάτι της αποκομιδής, που τα συνεργεία μας συνεχίζουν με αμείωτη προσπάθεια, περιλαμβάνουν και το...
Athens
clear sky
27.3 ° C
27.8 °
24.5 °
47 %
2.2kmh
0 %
Sun
32 °
Mon
35 °
Tue
36 °
Wed
36 °
Thu
30 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr