27.3 C
Athens
Sunday, July 7, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΔήμος Ελληνικού ΑργυρούποληςΑντιπροσωπεία της Πολωνικής Κυβέρνησης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Δήμου μας προκειμένου να...

Αντιπροσωπεία της Πολωνικής Κυβέρνησης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Δήμου μας προκειμένου να πάρουν την εμπειρία του Δήμου μας στην Αξιοποίηση του Ελληνικού

Πρώην Αεροδρόμια Ελληνικού – Πρώην Αεροδρόμιο Βαρσοβίας

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

Αντιπροσωπεία της Πολωνικής Κυβέρνησης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Δήμου μας μετά από αίτημα της Πολωνικής Πρεσβείας στην Αθήνα προκειμένου να πάρουν την εμπειρία του Δήμου μας στην Αξιοποίηση του Ελληνικού.

Στη Πολωνία σήμερα και ιδιαίτερα στην περιοχή της Βαρσοβίας υλοποιείται μια Στρατηγική Επένδυση (Central Communication Port της Πολωνίας) εξαιρετικά σημαντική για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και της περιοχής και, εξαιρετικής σημασίας, για την ασφάλεια της Ευρώπης στο σύνολό της.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο υποδομής απίστευτης κλίμακας για την ενσωμάτωση των αεροπορικών, σιδηροδρομικών και οδικών μεταφορών γρήγορα και αποτελεσματικά και που θα εξυπηρετούν ολόκληρη την Πολωνία σε πολύ λίγο χρόνο.

Στο πλαίσιο του έργου αυτού μετεγκαθίσταται το σημερινό αεροδρόμιο της Βαρσοβίας (Warsaw Chopin) και στη θέση του προπαρασκευάζεται ένα σχέδιο ανάπλασης παρόμοιο με το Ελληνικό που θα συμβάλει στην μελλοντική ανάπτυξη της περιοχής. Οι πολωνοί εμπειρογνώμονες αναζητώντας καλές πρακτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο επισκέφθηκαν και το Δήμο μας για να πάρουν την δική μας εμπειρία.
Τα στελέχη του Δήμου μας ενημέρωσαν την πολωνική αντιπροσωπεία για τις συνθήκες και το ιστορικό της δημιουργίας της Επένδυσης του Ελληνικού, για τις διαδικασίες σχεδιασμού της Ανάπτυξης, για τον αγώνα που έκανε η Δημοτική μας Αρχή ώστε η ανάπτυξη να πάρει την μορφή που έχει σήμερα κερδίζοντας την κοινωνική/πολιτική αποδοχή και υποστήριξη των δημοτών.

Αναφέρθηκαν στους παράγοντες που δυσκόλεψαν το έργο, στα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίσθηκαν, καθώς και στην αναγκαιότητα να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις για την διασφάλιση της προσβασιμότητας και της διαλειτουργικότητας της Επένδυσης του Ελληνικού με τις υφιστάμενες κυκλοφοριακές και λειτουργικές ροές καθώς και της βιώσιμης και λειτουργικής διασύνδεσης του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού με τον αστικό ιστό του Δήμου.

Τέλος επεσήμαναν τα τεράστια οφέλη που αποκόμισε ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης από την επένδυση αυτή αυξάνοντας την περιουσία του πλέον του μισού δισ. Ευρώ.

Η πολωνική αντιπροσωπεία που αποτελείτο από 5 υψηλόβαθμα στελέχη της Πολωνικής διοίκησης ευχαρίστησαν ιδιαίτερα το Δήμο μας και ζήτησαν η συνάντηση αυτή να αποτελέσει την αρχή περαιτέρω συνεργασίας για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ανταλλαγής εμπειρίας.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι: κος Jan Zujewicz, ως Υπεύθυνος Έργων στο Γραφείο Στρατηγικής και Ανάπτυξης Περιβάλλοντος, κος Paweł Pedrycz, Υπεύθυνος Έργων στο Γραφείο Χωροταξικού Σχεδιασμού, κος Michał Bromboszcz, Χωροταξικός Σχεδιαστής από το Γραφείο Χωροταξικού Σχεδιασμού, κα. Karolina Matysiak, Χωροταξικός Σχεδιαστής/Αρχιτέκτονας επίσης από το Γραφείο Χωροταξικού Σχεδιασμού, και κα. Anastazja Kaczmarek-Pękalska, Ειδικός στο Γραφείο Διεθνούς Συνεργασίας καθώς και η κ. Marta Szajbel-Nikolaou, επικεφαλής του Γραφείου Εμπορίου του Polish Investment and Trade Agency στην Αθήνα.

Εκ μέρους του Δήμου στην συνάντηση συμμετείχαν: ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης κ. Κωνσταντίνος Στέφας, Αντιδήμαρχος Διοίκησης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Αντώνης Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου κ. Πέτρος Ξηνταβελώνης ο Δ/ντης Περιβάλλοντος του Δήμου κ. Γιώργος Παρούσης και ο Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών του Αναπτυξιακού Οργανισμού κ. Μιχάλης Παρούσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Έχουμε διαχειριστεί περισσότερους από 50.000 τόνους κλαδιών!

Οι εργασίες για τη διαχείριση των κλαδεμάτων, πέρα από το κομμάτι της αποκομιδής, που τα συνεργεία μας συνεχίζουν με αμείωτη προσπάθεια, περιλαμβάνουν και το...
Athens
clear sky
27.3 ° C
27.8 °
24.5 °
47 %
2.2kmh
0 %
Sun
32 °
Mon
35 °
Tue
36 °
Wed
36 °
Thu
30 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr