28.5 C
Athens
Sunday, July 7, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟFormula 1 - Alpha Tauri – Στην θέση του De Vries ο...

Formula 1 – Alpha Tauri – Στην θέση του De Vries ο Ricciardo

Η Alpha Tauri ανακοίνωσε σήμερα την αποπομπή του Nyck de Vries από την Ιταλική ομάδα και την αντικατάσταση του με τον Daniel Ricciardo που επιστρέφει στην δράση, αρχής γενομένης από το GP Ουγγαρίας
Λένε πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Ο καπνός άρχισε να φαίνεται από τον προηγούμενο αγώνα. Η Ολλανδική εφημερίδα “De Telegraaf” και οι πηγές της έδωσαν το έναυσμα στις φήμες αντικατάστασης του Nυck De Vries. Αλλά πώς ξεκίνησαν όλα;

Alpha Tauri – Daniel Ricciardo και Nyck De Vries και το “σίριαλ” αντικαστάστασης

Ο νεαρός Ολλανδός εντυπωσίασε με τη μέχρι τώρα πορεία του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Πρωταθλητής της Formula 2 και δις τιτλούχος της ΄Formula E – επιτυχίες οι οποίες του άνοιξαν επιτέλους την πόρτα στην πολυπώθητη Formula 1. Όμως η πρώτη του σεζόν δεν του έχει φερθεί γενναιόδωρα. Σε δέκα αγώνες ο Nyck δεν έχει σκοράρει ούτε ένα βαθμό ενώ η καλύτερή του επίδοση μέχρι στιγμής είναι στον αγώνα του Μονακό, μια 12η θέση.

Δυστυχώς ο ανταγωνηστικός κόσμος της κορυφαίας κατηγορίας, αλλά και το οριακά σπαρτιατικό περιβάλλον της ακαδημίας Red Bull, δε συγχωρούν κάποιον που δεν αποδίδει στο 110%. Αυτό έχει αποδειχθεί και με τις περιπτώσεις των Pierre Gasly και Alex Albon. Αμφότεροι εξαιρετικοί οδηγοί που δε βρέθηκαν στον κατάλληλο χώρο και χρόνο για να πετύχουν.

Alpha Tauri – O De Vries πανηγυρίζει την επιτυχία του στην Formula 2

Από την άλλη ο Ricciardo δε χρειάζεται συστάσεις. Οχτώ φορές νικητής, νικητής του αγώνα του Μονακό, 32 βάθρα και 3 pole positions. Παρουσιάστηκε ως ο επόμενος μεγάλος επιτυχημένος νικώντας τον ακμαίο, πλην αδιάφορο τότε, Sebastian Vettel. Τα έτη 2017-2018 έφτασε στην ακμή του κοντράροντας στα ίσια τους κορυφαίους οδηγούς. Τα τελευταία χρόνια όμως τον είδαν εκτός φόρμας με αποτέλεσμα να δει την πόρτα της εξόδου από τη Mclaren.

Οι δρόμοι των δύο οδηγών φαίνεται να συναντιούνται εδώ. Τίτλοι τέλους για τον De Vries, τίτλοι νέας άνοιξης μάλλον για τον “honey badger” Ricciardo. Η αρχή έγινε σήμερα όταν ο Αυστραλός ξεκίνησε τις δοκιμές με την RB19. Λίγο αργότερα οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και ο De Vries βλέπει το τέλος της συνεργασίας του με την Alpha Tauri.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που καλωσορίζουμε ξανά στην ομάδα μας τον Daniel“, ανέφερε αρχικά ο αγωνιστικός διευθυντής της Alpha Tauri μέχρι το τέλος του 2023, Franz Tost.

“Δεν υπάρχει για την οδηγική ικανότητα και για το ταλέντο που διαθέτει. Γνωρίζει αρκετούς ανθρώπους στην ομάδα και επομένως η ενσωμάτωση του στην Alpha Tauri θα είναι γρήγορη και άμεση“.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Nyck για την πολύτιμη συνεισφορά του κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Scuderia AlphaTauri και του εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον“.

Για τον ίδιο είναι το αναμενόμενο, καθώς στα 28 του έτη έχει χάσει ήδη πολύτιμο έδαφος και χρόνο. Καλώς ή κακώς άλλοι οδηγοί στην ηλικία του ήταν ήδη πρωταθλητές ή νικητές. Προφανώς οι συνθήκες δεν τον ευνόησαν ου΄τε στο ελάχιστο, αλλά αυτή είναι η φύση της Formula 1.

Η λίστα με τα αμέτρητα ταλέντα που δεν αναδείχθηκαν είναι τεράστια. Ίσως του αξίζει μια θέση σε άλλη κατηγορία όπως στον Antonio Giovinazzi ή τον Brandon Hartley. Δύο οδηγοί που δεν απέδωσαν στο σπορ αλλά είχαν την τιμή να νικήσουν τον αγώνα του Le Mans.

Για τον αντικαταστάτη του είναι η τελευταία του ζαριά στο αγώνισμα. Στα 34 του οι πιθανότητες για μια επιτυχία είναι ανέλπιστες. Ήδη πολλοί οδηγοί της γενιάς του – Romain Grosjean, Nico Hulkenberg, Kevin Magnussen κ.ά. – αρχίζουν και φτάνουν στη δύση της καριέρας τους.

Όμως ο Ricciardo θέλει να οδηγήσει. Ξέρει ότι ανήκει στη Formula 1. Οδηγικά και φυσιογνωμικά. Ίσως σκέφτεται ότι αυτή η σανίδα σωτηρίας είναι ο εναυστήρας μιας αλυσιδωτής αντίδρασης που θα τον φέρει ξανά στην κορυφή.

ΠΗΓΗ: f1racingnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Έχουμε διαχειριστεί περισσότερους από 50.000 τόνους κλαδιών!

Οι εργασίες για τη διαχείριση των κλαδεμάτων, πέρα από το κομμάτι της αποκομιδής, που τα συνεργεία μας συνεχίζουν με αμείωτη προσπάθεια, περιλαμβάνουν και το...
Athens
clear sky
28.5 ° C
29.3 °
26.4 °
44 %
2.7kmh
0 %
Sat
27 °
Sun
32 °
Mon
35 °
Tue
36 °
Wed
36 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr