28 C
Athens
Thursday, July 4, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑποκλεισμένες από τον τραπεζικό δανεισμό είναι σήμερα 3 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Αποκλεισμένες από τον τραπεζικό δανεισμό είναι σήμερα 3 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Αποκλεισμένες από τον τραπεζικό δανεισμό είναι σήμερα 3 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις είτε γιατί έχουν εκκρεμότητες με την εφορία και τα Ταμεία , είτε γιατί έχουν δυσμενή στοιχεία στον Τειρεσία, είτε γιατί το τραπεζικό σύστημα ζητάει υπερβολικά κριτήρια και εξασφαλίσεις από επιχειρηματίες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ), που προκύπτουν από ένα υψηλό δείγμα 23.085 επιχειρήσεων που υπέβαλαν αίτημα για δανειοδότηση μέσω της πλατφόρμας «Μάθε τον πελάτη σου» :

  • Τρεις στις δέκα μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις απορρίπτονται από την τραπεζική χρηματοδότηση στο πρώτο στάδιο της αξιολόγησής τους.
  • 20% αυτών που υποβάλλουν αίτημα έχει αρνητικά αποτελέσματα.

• Το 20% των επιχειρήσεων δεν διαθέτει φορολογική ενημερότητα.

• Το 6% των επιχειρήσεων δεν διαθέτει ασφαλιστική ενημερότητα.

• Το 1,7% των επιχειρήσεων είχε δυσμενή στοιχεία στον «Τειρεσία».

Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΑΤ κ. Χατζηπέτρου, μιλώντας στο συνέδριο Fin Forum 2023,στο σύνολο των 23.085 επιχειρήσεων που επισκέφτηκαν την πλατφόρμα:

• Οι 18.778 κρίθηκαν επιλέξιμες.

• Οι 15.466 υπέβαλαν αίτημα.

• Θετική ανταπόκριση από τις τράπεζες είχαν 14.302 αιτήματα, από τα οποία τα 11.112 προέρχονταν από ένα επιχειρηματικό ΑΦΜ, καθώς κάποιες επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτημα σε πάνω από μία τράπεζες. Επιπλέον:

• Το 90% των επιχειρήσεων είχε κύκλο εργασιών έως 10 εκατ. ευρώ.

• Το 81% απασχολούσε έως 10 άτομα.

• Το 20% των επιχειρήσεων είχε αρνητικά αποτελέσματα.

Ο έλεγχος που γίνεται μέσω της πλατφόρμας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας εξασφαλίζει, σύμφωνα με την κ. Χατζηπέτρου, «διαφάνεια» στον «διάλογο» μεταξύ επιχειρήσεων και τραπεζών για χρηματοδότηση. Επιπλέον, «εκπαιδεύει τις επιχειρήσεις σε σχέση με τους λόγους απόρριψης ενός αιτήματος δανειοδότησης» και παρέχει «ένα ασφαλές δείγμα για τις περιοχές της οικονομίας που απαιτείται βοήθεια από το κράτος».

ΠΗΓΗ: economico.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Έχουμε διαχειριστεί περισσότερους από 50.000 τόνους κλαδιών!

Οι εργασίες για τη διαχείριση των κλαδεμάτων, πέρα από το κομμάτι της αποκομιδής, που τα συνεργεία μας συνεχίζουν με αμείωτη προσπάθεια, περιλαμβάνουν και το...
Athens
scattered clouds
28 ° C
29 °
26.7 °
54 %
1.5kmh
40 %
Thu
30 °
Fri
30 °
Sat
31 °
Sun
32 °
Mon
36 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr