26.6 C
Athens
Tuesday, July 2, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑ6 τρόποι για να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα χωρίς κλιματιστικό

6 τρόποι για να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα χωρίς κλιματιστικό

Με τον καύσωνα προ των πυλών και τις τιμές του ρεύματος να εξακολουθούν να αποτελούν πονοκέφαλο για πολλά νοικοκυριά, όλοι αναζητούν λύσεις για λίγες στιγμές δροσιάς χωρίς υψηλό κόστος.

1.  Ώρα για ανεμιστήρα
Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες ώστε να απομακρύνετε τον καυτό αέρα από τους χώρους του σπιτιού. Το πιο σημαντικό όμως είναι πού θα τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα. Βάλτε τον κοντά σε παράθυρο με φορά προς αυτό και ιδανικά αν πίσω από τον ανεμιστήρα υπάρχει πόρτα ή παράθυρο, θα σχηματίζεται ρεύμα που μπορεί να μειώσει σημαντικά τη θερμοκρασία του χώρου κυρίως τις βραδινές ώρες. Ένα ακόμη έξυπνο κόλπο είναι να βάλετε ένα μπολ με παγάκια μπροστά από τον ανεμιστήρα για λίγη παραπάνω αίσθηση δροσιάς.
2. Κουρτίνες, ερμητικά κλειστές
Μην ξεχνάτε να έχετε κλειστές τις κουρτίνες κατά τη διάρκεια της ημέρας για να μην αυξάνεται η θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού. Επίσης, φροντίστε να έχετε κατεβασμένα τα ρολά, τα εξωτερικά παραθυρόφυλλα και τις τέντες. Γενικά, τις πολύ θερμές ημέρες, δεν θα πρέπει να περνάει απευθείας ηλιακό φως εντός του σπιτιού, κυρίως σε χώρους ύπνου.
3. Ελαφρύ φαγητό και πολύ νερό
Φροντίστε να καταναλώνετε μικρά γεύματα, άφθονα φρέσκα λαχανικά και φρούτα, καθώς και πολύ νερό. Εννοείται πως θα πρέπει να αποφεύγετε τα βαριά και πικάντικα εδέσματα και να έχετε κατά νου πως η ενυδάτωση του οργανισμού είναι εξαιρετικά σημαντική για να αποφύγετε τυχόν αφυδάτωση.
4. Όχι στις ενεργοβόρες συσκευές
Περιορίστε τη χρήση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών μιας και αυξάνουν τη θερμοκρασία του χώρου στον οποίο λειτουργούν. Ακόμη και ένα φωτιστικό, ένας φορητός υπολογιστής και η χρήση σεσουάρ για τα μαλλιά εκπέμπουν θερμότητα και ως εκ τούτου συμβάλλουν στην αύξηση θερμοκρασίας του χώρου. Το ίδιο ισχύει και για τις ενεργοβόρες συσκευές κουζίνας που τις ημέρες του καύσωνα μπορούμε να αποφύγουμε να τις χρησιμοποιούμε, επιλέγοντας να ετοιμάζουμε φρέσκιες σαλάτες και κρύα πιάτα.
5. Πολλά ντους
Κάντε συχνά ντους με χλιαρό νερό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε δροσερές κομπρέσες και να τις τοποθετήσετε σε ώμους, κεφάλι αλλά και πόδια. Επιπλέον, μπορείτε να προμηθευτείτε δοχεία με ψεκαστήρα, να τα γεμίσετε με νερό και να δροσίζετε διαφορά σημεία του σώματός σας.
6. Άνετα ρούχα
Επιλέξτε βαμβακερά, άνετα και ελαφριά ρούχα. Αποφύγετε ρούχα από συνθετικά υφάσματα καθώς και στενά ρούχα που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία του αίματος.
Συντακτική Ομάδα Saronikos.news
Μ.Κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Έχουμε διαχειριστεί περισσότερους από 50.000 τόνους κλαδιών!

Οι εργασίες για τη διαχείριση των κλαδεμάτων, πέρα από το κομμάτι της αποκομιδής, που τα συνεργεία μας συνεχίζουν με αμείωτη προσπάθεια, περιλαμβάνουν και το...
Athens
clear sky
26.6 ° C
27.6 °
24.2 °
47 %
1.3kmh
0 %
Tue
34 °
Wed
33 °
Thu
29 °
Fri
30 °
Sat
32 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr