27.3 C
Athens
Sunday, July 7, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπιδότηση ηλεκτρικών συσκευών 2022: Ποιες συσκευές θα αφορά, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών 2022: Ποιες συσκευές θα αφορά, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Τεράστιο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών και απόσυρσης των παλιών. Νέες δηλώσεις Σκρέκα, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις.

Αντίστροφη μέτρηση για να ανακοινωθούν οι δικαιούχοι, οι όροι και τα κριτήρια για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών, που ετοιμάζεται ως λύση για τη μείωση της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, η τιμή του οποίου έχει εκτιναχθεί λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, ανέφερε, μεταξύ άλλων πως γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 το πρόγραμμα για την απόσυρση συσκευών, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι όροι και τα κριτήρια για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι; «Όλοι οι Έλληνες» απάντησε ο κ. Σκρέκας, επισημαίνοντας ωστόσο πως θα υπάρξει προτεραιοποίηση. Σημείωσε δε πως «θα εξετάσουμε ποιοι θα λάβουν την επιδότηση πρώτοι και ποιοι τελευταίοι».

Ποιες συσκευές θα αφορά; «Εκείνο που μπορούμε να πούμε τώρα είναι (ότι το πρόγραμμα θα αφορά) τα κλιματιστικά που είναι πολύ ενεργοβόρα» δήλωσε στο OPEN ο υπουργός. Όπως εξήγησε, «πολλές πολυκατοικίες και πολλά σπίτια έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους εδώ και πολλά χρόνια. Πάρα πολλές οικογένειες που χρησιμοποιούν κλιματιστικά για να θερμανθούν. (…) Προτεραιότητα βασική είναι το κλιματιστικό».

Συμπλήρωσε πως «θα πρέπει αυτό που αντικαθιστούμε να είναι χαμηλότερης ενεργειακής κλάσης από το νέο το οποίο αγοράζουμε».

Όπως επίσης τόνισε χθες ο κ. Σκρέκας, «θα υπάρξει συγκεκριμένος οδηγός, όπου θα μπορέσουν οι οικογένειες αν εμπίπτουν στην κατηγορία στην οποία θέλουν τελικά να ενταχθούν. Τα ψυγεία επίσης είναι συσκευές που δουλεύουν όλη την ημέρα. Ένα παλιό ψυγείο μπορεί να καταναλώνει πολύ ενέργεια και πάλι να μην παρέχει την ψύξη που χρειάζονται τα προϊόντα».

«Θα μπουν κουζίνες, πλυντήρια και άλλες οικοσυσκευές που φαίνεται ότι είναι συσκευές που χρησιμοποιούνται πολύ και καταναλώνουν ενέργεια» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Έχουμε διαχειριστεί περισσότερους από 50.000 τόνους κλαδιών!

Οι εργασίες για τη διαχείριση των κλαδεμάτων, πέρα από το κομμάτι της αποκομιδής, που τα συνεργεία μας συνεχίζουν με αμείωτη προσπάθεια, περιλαμβάνουν και το...
Athens
clear sky
27.3 ° C
27.8 °
24.5 °
47 %
2.2kmh
0 %
Sun
32 °
Mon
35 °
Tue
36 °
Wed
36 °
Thu
30 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr