27.3 C
Athens
Sunday, July 7, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΟ Verstappen πέρασε τα όρια με αυτά που έκανε – Hamilton

Ο Verstappen πέρασε τα όρια με αυτά που έκανε – Hamilton

Ο Lewis Hamilton πιστεύει πως ο Max Verstappen ξεπέρασε τα όρια μετά και τα πολλά μεταξύ τους συμβάντα στη Jeddah, ενώ παραδέχτηκε πως δυσκολεύτηκε πολύ να διατηρήσει την ψυχραιμία του με όσα έγιναν στον αγώνα.

Ο Hamilton αναδείχτηκε νικητής στο παρθενικό GP της Σαουδικής Αραβίας, μετά από μια τεταμένη μάχη με τον Max Verstappen στην πίστα της Jeddah Corniche, με τους δυο τους πλέον να οδεύουν χέρι-χέρι στη βαθμολογία προς το φινάλε του Abu Dhabi, όντας ισόβαθμοι.

Ο χτεσινός αγώνας είχε τα πάντα ανάμεσα στους δύο, με τον Verstappen να αναγκάζει τον Hamilton να βγει εκτός πίστας σε δύο περιστάσεις στη Στροφή 1 όταν μάχονταν για την πρωτιά, με τη FIA να δίνει δις εντολή στον Verstappen να δώσει πίσω τη θέση στον οδηγό της Mercedes.

Στη μια περίπτωση ο Verstappen επιβράδυνε μπροστά από τον Hamilton στην τελευταία στροφή, ο Hamilton έπεσε πίσω του, μην γνωρίζοντας για την αλλαγή θέσης, κάτι που τον άφησε με πληγωμένη πτέρυγα μέχρι το τέλος του αγώνα.

Εν τέλει, ο Verstappen δέχτηκε ποινή 5 δευτερολέπτων (και άλλα 10 δευτερόλεπτα μετά το τέλος του αγώνα για το συμβάν με την επαφή) για μια από τις κινήσεις του στη Σ1, καθώς κρίθηκε πως αφήνοντας την πίστα πήρε πλεονέκτημα. Εν τέλει, ο Ολλανδός παραδόθηκε στον ταχύτερο Hamilton, τερματίζοντας 11 δευτερόλεπτα πίσω του.

“Για μένα, πραγματικά έπρεπε να προσπαθήσω να διατηρήσω την ψυχραιμία μου εκεί έξω, το οποίο ήταν απίστευτα δύσκολο”, δήλωσε μετά τον αγώνα ο Hamilton.

“Έχω αγωνιστεί εναντίον πολλών οδηγών στην καριέρα μου. Στα 28 χρόνια που τρέχω, έχω πετύχει πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες. Και υπάρχουν κάποιοι που τρέχουν εκτός ορίων. Είναι σαν οι κανόνες να μην ισχύουν για αυτούς ή να μην τους σκέφτονται”.

“Σήμερα προσπαθούσα απλά να μιλήσω με τις πράξεις μου στην πίστα, να κρατήσω το μονοθέσιό μου εντός των άσπρων γραμμών και να κάνω τα πάντα σωστά”.

Ερωτώμενος εάν ο Verstappen ήταν ένας απ’ αυτούς τους οδηγούς που ξεπερνούν τα όρια, ο Hamilton απάντησε: “Έχει περάσει τα όρια, σίγουρα”.

“Έχω αποφύγει επαφές σε τόσες περιστάσεις με τον τύπο αυτό. Δεν με πειράζει να είμαι πάντα εγώ αυτός που θα κάνει πίσω. Επειδή ζεις για να παλέψεις μια επόμενη μέρα, το οποίο και προφανώς έκανα”.

Οι Verstappen και Hamilton φέτος έχουν έρθει σε επαφή σε αρκετές περιπτώσεις φέτος, όπως στη Monza και το Silverstone.

Ο Hamilton ανέφερε αμέσως μετά τον αγώνα στο parc ferme πως δεν κατάλαβε το ξαφνικό φρενάρισμα του Verstappen όταν προσπάθησε να του δώσει πίσω τη θέση.

“Δεν πήρα την πληροφορία, έτσι δεν κατάλαβα πραγματικά τί συνέβαινε”, δήλωσε στα έντυπα μέσα ο Βρετανός.

“Ξαφνικά ξεκίνησε να επιβραδύνει, και μετά μετακινήθηκε λίγο. Εγώ ήμουν σε φάση, προσπαθεί να κάνει κάποια τρελή τακτική; Δεν ξέρω”.

“Αλλά τότε, ξαφνικά, μου ήρθε το μήνυμα, την ώρα που επιβράδυνε, πάτησε τα φρένα τόσο απότομα και σχεδόν έπεσα εντελώς πίσω του και παραλίγο να μας βγάλω και τους δύο εκτός”.

“Για αυτό, δεν έχει σημασία εάν και οι δύο δεν τερματίσουμε. Για μένα, πρέπει και οι δύο να τερματίσουμε. Θα είναι ενδιαφέρον όμως το να δούμε τι θα συμβεί”.

Ενώ οι δύο οδηγοί πάνε στο Abu Dhabi όντας ισόβαθμοι, ο Verstappen έχει μια νίκη παραπάνω φέτος από τον Hamilton, κάτι που τον χρίζει πρωταθλητή στην περίπτωση ισοβαθμίας (ο μόνος τρόπος αυτή να υπάρξει πλέον είναι να μην βαθμολογηθεί κανένας από τους δύο).

Κοιτώντας μπροστά, στον αγώνα του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, ο Hamilton δήλωσε: “Προσωπικά είμαι χαλαρός, Νιώθω πως βρίσκομαι σε ένα ring του box, και είμαι έτοιμος να ξεκινήσω”.

ΠΗΓΗ: f1fan.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Έχουμε διαχειριστεί περισσότερους από 50.000 τόνους κλαδιών!

Οι εργασίες για τη διαχείριση των κλαδεμάτων, πέρα από το κομμάτι της αποκομιδής, που τα συνεργεία μας συνεχίζουν με αμείωτη προσπάθεια, περιλαμβάνουν και το...
Athens
clear sky
27.3 ° C
27.8 °
24.5 °
47 %
2.2kmh
0 %
Sun
32 °
Mon
35 °
Tue
36 °
Wed
36 °
Thu
30 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr