27.3 C
Athens
Sunday, July 7, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΔήμος ΚρωπίαςΕκκίνηση νέου μεγάλου έργου υποδομής ύδρευσης Δήμου Κρωπίας

Εκκίνηση νέου μεγάλου έργου υποδομής ύδρευσης Δήμου Κρωπίας

Ξεκίνησε, το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2021, το νέο μεγάλο έργο υποδομής ύδρευσης, σε εκτός σχεδίου περιοχές της Αγίας Μαρίνας, μήκους 77 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 6.5 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο μελετήθηκε από το Δήμο, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής ενώ την εκτέλεση και την επίβλεψη του έργου την έχει υπό την ευθύνη του ο Δήμος Κρωπίας. Οι εργασίες άρχισαν, από την περιοχή «Κόντρα Κούκε», στις οδούς, Κραναού, Zακύνθου, Ιθάκης-Καρπάθου και συνεχίζεται. Το νέο έργο αναπτύσσεται στη βόρεια περιοχή της Αγίας Μαρίνας και περιλαμβάνει τις περιοχές, Μεγάλο και Μικρό Μετόχι, Κόντρα Κούκε, Αμπελώνα-Προϊλιόπεσι, Πανόραμα, Φάρσα, Αγ. Γεώργιος, Μακριά Πεύκα και Παράδεισος.

Οι προδιαγραφές του έργου
Πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση υποδομής ύδρευσης, με υψηλές τεχνολογικές προδιαγραφές, που έχει εκπονήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κρωπίας και αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα χαμηλών ή υψηλών πιέσεων, τις συνεχείς βλάβες στο παλαιό δίκτυο ενώ καλύπτει ακόμα και περιοχές με ορισμένες οικίες που δεν υπήρχε δίκτυο ύδρευσης (σ.σ όπως σε μια περιοχή στο Κόντρα Κούκε).

Ειδικότερα, θα αντικατασταθεί το υφιστάμενο δίκτυο σε άλλη θέση με νέους αγωγούς από πολυαιθυλένιο 3ης γενιάς, PE100, ονομαστικής πίεσης 16atm. Οι αγωγοί είναι διαμέτρου, Φ200, Φ140, Φ125 και Φ90. Τοποθετείται πλέγμα σήμανσης των νέων αγωγών για την αποφυγή βλαβών από άλλα έργα που θα γίνουν μελλοντικά. Υπάρχουν προβλέψεις, για αντλητικά συγκροτήματα που θα εξισορροπούν αυτόματα διαφορές πιέσεων, δικλείδες ασφαλείας και αντεπιστροφής ώστε εάν σημειωθεί μια βλάβη να αφορά μικρό τμήμα του δικτύου και να μην διακόπτεται η ύδρευση σε μεγάλες ζώνες δικτύων καταναλωτών.

Επίσης, σε όλο το μήκος του έργου αναπτύσσεται σημαντικός αριθμός νέων πυροσβεστικών κρουνών που θωρακίζουν αποφασιστικά την περιοχή από περιστατικά πυρκαγιών. Είναι σημαντικό ότι η μελέτη που υλοποιείται προβλέπει, συστήματα αυτόματης ενεργοποίησης των αντλητικών συγκροτημάτων με μπαταρίες, σε περίπτωση πτώσης ηλεκτρικής τάσης ή διακοπής ρεύματος (μια συνηθισμένη περίπτωση σε πυρκαγιές). Το νέο δίκτυο ύδρευσης θα λειτουργήσει με την ολοκλήρωση όλων των εργασιών και τις συνδέσεις με τους τροφοδοτικούς αγωγούς της ΕΥΔΑΠ.

ΠΗΓΗ: Δήμος Κρωπίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Έχουμε διαχειριστεί περισσότερους από 50.000 τόνους κλαδιών!

Οι εργασίες για τη διαχείριση των κλαδεμάτων, πέρα από το κομμάτι της αποκομιδής, που τα συνεργεία μας συνεχίζουν με αμείωτη προσπάθεια, περιλαμβάνουν και το...
Athens
clear sky
27.3 ° C
27.8 °
24.5 °
47 %
2.2kmh
0 %
Sun
32 °
Mon
35 °
Tue
36 °
Wed
36 °
Thu
30 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr