25.8 C
Athens
Monday, October 7, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣΥΡΙΖΑ: Μητσοτάκης - Γεωργιάδης απλά παρατηρούν έκρηξη ακρίβειας

ΣΥΡΙΖΑ: Μητσοτάκης – Γεωργιάδης απλά παρατηρούν έκρηξη ακρίβειας

Μητσοτάκης – Γεωργιάδης εμπαίζουν τους πολίτες για αδικαιολόγητο πανικό, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Γεωργιάδης που μαζί με τον κ. Μητσοτάκη απλά παρατηρούν την έκρηξη τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης και ενέργεια, εμπαίζει τους πολίτες μιλώντας για αδικαιολόγητο πανικό», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Είναι οι ίδιοι που πριν από έναν μήνα διαβεβαίωναν στη ΔΕΘ πως με 150 εκατ. θα αντιμετώπιζαν την ενεργειακή κρίση και πως είναι παροδική, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιούσε από τον Ιούνιο», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οι πολίτες θα βρίσκονται αντιμέτωποι με δραματική μείωση της αγοραστικής τους δύναμης και οι επιχειρήσεις με την αδυναμία πληρωμών, όσο η κυβέρνηση απορρίπτει:

– την πρόταση για άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ ώστε να αυξηθεί το εισόδημα των πολιτών,

– τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα που καταψήφισε στη Βουλή,

– την αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ ώστε να συμπαρασύρει και τους ιδιώτες παρόχους και εξαντλητικούς ελέγχους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Το αδιέξοδο με την έκρηξη της ακρίβειας έχει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη», καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Ηλιόπουλος: Τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια γρήγορα χρεοκόπησαν
Την άποψη ότι «όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ γρήγορα χρεοκόπησαν», εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, στον τηλεοπτικό σταθμό «Dion TV», στηλιτεύοντας την απόσταση της κυβέρνησης από την πραγματικότητα.

«Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ένα κονδύλι με 9 ευρώ το μήνα για κάθε νοικοκυριό μέχρι τα Χριστούγεννα. Φάνηκε άμεσα πόσο λίγο ήταν τελικά αυτό. Οι ειδικοί λένε ότι η ακρίβεια στο ρεύμα θα είναι μαζί μας τουλάχιστον για το επόμενο εννεάμηνο και η κοινωνία θα κληθεί συνολικά να πληρώσει κόστος 1 δισ. Ευρώ», τόνισε.

Αναφέρθηκε, δε, στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ακρίβεια και την ενίσχυση της οικονομίας: «Αυτό που χρειάζεται άμεσα είναι η μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Αυτά τα μέτρα υπάρχουν μέχρι και στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ως μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας! Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι κανένα νοικοκυριό δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα». Ακόμη, τόνισε: «Πρέπει να αυξηθεί άμεσα ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ. Είμαστε η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη που ο κατώτατος μισθός σήμερα είναι χαμηλότερος από αυτόν που είχαμε το 2010!».

Όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας, σημείωσε ότι «χάθηκε εντελώς το παιχνίδι». «Πέρσι τέτοια περίοδο είχαμε 80 διασωληνωμένους, σήμερα είμαστε στους 350. Την ίδια στιγμή, το σχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης που έχει έρθει στη Βουλή κόβει 900 εκατ. από τον τομέα της δημόσιας υγείας», είπε και συνέχισε:

«Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα που, εν μέσω πανδημίας, συζητά το κλείσιμο νοσοκομείων και τη συγχώνευση κλινικών. Έχουμε 26% ανεμβολίαστους στους πολίτες άνω των 80 ετών!».

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr – Φωτογραφία: Γιώργος Κονταρίνης – Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Εγκαινιάζουμε τη νέα Βιβλιοθήκη του δήμου μας!

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στην Πλατεία των Καλυβίων εγκαινιάζουμε την νέα Βιβλιοθήκη του Δήμου μας! Ένα ακόμη κτίριο της πλατείας που αποκτά και πάλι ζωή,...
Athens
clear sky
25.8 ° C
25.8 °
25.8 °
41 %
4kmh
8 %
Mon
26 °
Tue
27 °
Wed
26 °
Thu
29 °
Fri
29 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr