23 C
Athens
Sunday, October 6, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΜε χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 5.8 εκ. ευρώ ξεκινά, κατά...

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 5.8 εκ. ευρώ ξεκινά, κατά απόλυτη προτεραιότητα, ευρύς καθαρισμός των ρεμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής

Υπεγράφη η σχετική σύμβαση από τον Περιφερειάρχη Αττικής

Γ. Πατούλης: « Με έμφαση στην πρόληψη θωρακίζουμε την επόμενη μέρα της Αττικής χωρίς χρονοτριβές, έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία των πολιτών»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση ανάθεσης σε τεχνική εταιρεία του έργου καθαρισμού των ρεμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 5.8 εκ. ευρώ.

Τα έργα καθαρισμού θα ξεκινήσουν άμεσα, κατά απόλυτη προτεραιότητα και με αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν οριστεί, με δεδομένο και το έκτακτο των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Υπενθυμίζεται πως, με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνει η διοίκηση της Περιφέρειας στα ζητήματα πολιτικής προστασίας και με στόχο την παρακολούθηση των ρεμάτων κυρίως αυτών που είναι σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, έχει συσταθεί το Παρατηρητήριο Καθαρισμού των Ρεμάτων. Ειδικότερα, μέσω του Παρατηρητηρίου ελέγχονται σε καθημερινή βάση οι ρυθμοί υλοποίησης των έργων και η κατάσταση των ρεμάτων, καθώς συγκεντρώνονται συγκριτικά στοιχεία και φωτογραφικό υλικό της εικόνας που έχουν τα ρέματα πριν αλλά και μετά τις παρεμβάσεις.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Επενδύοντας στην πρόληψη θωρακίζουμε την επόμενη μέρα της Αττικής χωρίς χρονοτριβές, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία των πολιτών, από τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα.

Δεν θα αφήσουμε ούτε την Αττική, ούτε τους πολίτες ανοχύρωτους. Σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία, τους Δήμους και την αποκεντρωμένη Διοίκηση θα κινηθούμε άμεσα, προκειμένου οι πρώτες βροχές, να μας βρουν απόλυτα έτοιμους.

Οι δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που βιώνουμε πολύ συχνά πλέον, δεν μας αφήνουν το παραμικρό περιθώριο για εφησυχασμό. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας ότι θα ενισχύουμε συνεχώς τη θωράκιση των πόλεων μας, καθημερινά εκτελούμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, με έμφαση στους καθαρισμούς των ρεμάτων, κυρίως αυτών που είναι σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, ιδιαίτερα μετά τα νέα δεδομένα που διαμόρφωσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές».

ΠΗΓΗ: Περιφέρεια Αττικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AI μπορεί να εξοικονομήσει έως και 23 εκατομμύρια ώρες την εβδομάδα στο Δημόσιο Τομέα

Μία νέα έρευνα της Microsoft στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τη γραφειοκρατία του Δημόσιου Τομέα. Με το μεγαλύτερο...
Athens
overcast clouds
23 ° C
24.2 °
21.8 °
82 %
0.9kmh
100 %
Sat
24 °
Sun
27 °
Mon
26 °
Tue
27 °
Wed
26 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr