28.2 C
Athens
Saturday, October 5, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΔήμος Λαυρεωτικής - Στην τελική ευθεία για την αναστήλωση της Γαλλικής Σκάλας

Δήμος Λαυρεωτικής – Στην τελική ευθεία για την αναστήλωση της Γαλλικής Σκάλας

Προχωρούν οι διερευνητικές εργασίες στη Γαλλική Σκάλα και συγκεκριμένα κατόπιν συνεννόησης με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και σε συνέχεια της θετικής απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεότερων Μνημείων (ΚΣΝΜ) για την έγκριση της μελέτης αποκατάστασης του μνημείου, έχει πραγματοποιηθεί η απομάκρυνση των φερτών υλικών από το εσωτερικό μέρος της πέτρινης βάσης της Γαλλικής Σκάλας.

Είναι απαραίτητο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο να διαπιστώσει την κατάσταση της εσωτερικής θεμελίωσης της πέτρινης βάσης της Γαλλικής Σκάλας ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη εφαρμογής και να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση που είναι η διαγωνιστική διαδικασία του έργου.

Η μελέτη για την αποκατάσταση της Γαλλικής Σκάλας είχε εκπονηθεί από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με τη χρηματοδότηση του Δήμου Λαυρεωτικής, ύψους 90.000€. Όπως είχε επισημάνει τότε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς: «Η Γαλλική Σκάλα είναι ένα εμβληματικό μνημείο για τον τόπο μας και ειδικά για την πόλη του Λαυρίου. Η διάσωση της Σκάλας αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής. Οι ερευνητικές εργασίες που εκτελούνται από την τεχνική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και οι οποίες χρηματοδοτούνται από το Δήμο με το ποσό των 37.200€, αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχεια του έργου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την άψογη συνεργασία μας σε αυτή την πολυετή προσπάθεια και να συγχαρώ το προσωπικό και την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κα Πάλλη Δήμητρα. Η Γαλλική Σκάλα Φορτοεκφόρτωσης Μεταλλευμάτων θα αποτελέσει το έμβλημα της πόλης του Λαυρίου».

2

3

ΠΗΓΗ: Δήμος Λαυρεωτικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AI μπορεί να εξοικονομήσει έως και 23 εκατομμύρια ώρες την εβδομάδα στο Δημόσιο Τομέα

Μία νέα έρευνα της Microsoft στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τη γραφειοκρατία του Δημόσιου Τομέα. Με το μεγαλύτερο...
Athens
overcast clouds
28.2 ° C
29.2 °
27.4 °
61 %
1.3kmh
99 %
Sat
28 °
Sun
27 °
Mon
26 °
Tue
27 °
Wed
26 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr