25.4 C
Athens
Saturday, October 5, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΑϊτή: 724 οι νεκροί - 2.800 οι τραυματίες από τον σεισμό των...

Αϊτή: 724 οι νεκροί – 2.800 οι τραυματίες από τον σεισμό των 7,2 Ρίχτερ

Ο σεισμός 7,2 βαθμών ο οποίος έπληξε το νοτιοδυτικό τμήμα στην Αϊτή το πρωί του Σαββάτου (14/8) στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 724 ανθρώπους, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Ο απολογισμός των θυμάτων από τον σεισμό των 7,2 βαθμών που έπληξε χθες (14/8) την Αϊτή αυξήθηκε στους 724 νεκρούς, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η πολιτική προστασία της χώρας.

Περισσότεροι από 2.800 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Ο απολογισμός της σεισμικής δόνησης αυξήθηκε σήμερα 15 Αυγούστου σε 724 νεκρούς: 500 στο νότιο τμήμα, 100 στο Γκραν Ανς, 122 στη Νιπς και 2 στο βορειοδυτικό τμήμα», διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου.

Βοήθεια υπόσχεται ο Μπάιντεν

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τη λύπη του και υποσχέθηκε πως οι ΗΠΑ θα προσφέρουν βοήθεια στην Αϊτή.

«Μου προκάλεσε λύπη ο καταστροφικός σεισμός», ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του Λευκού Οίκου, υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρξει «άμεση ανταπόκριση» από πλευράς της κυβέρνησης των ΗΠΑ, για να «αποτιμηθούν οι ζημιές» και να «προσφερθεί βοήθεια» στους πληγέντες και στις αρχές στο Πορτ-ο-Πρενς.

Αμέσως μετά τον σεισμό ακολούθησε μετασεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών, ανέφερε το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Ο μετασεισμός είχε εστιακό βάθος 8 χλμ.

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr – Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AI μπορεί να εξοικονομήσει έως και 23 εκατομμύρια ώρες την εβδομάδα στο Δημόσιο Τομέα

Μία νέα έρευνα της Microsoft στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τη γραφειοκρατία του Δημόσιου Τομέα. Με το μεγαλύτερο...
Athens
broken clouds
25.4 ° C
27.3 °
23.8 °
71 %
8.2kmh
75 %
Sat
28 °
Sun
27 °
Mon
26 °
Tue
27 °
Wed
26 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr