27.6 C
Athens
Sunday, October 6, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΤσίπρας για φωτιές: Ανάληψη ευθύνης χωρίς παραιτήσεις δεν υπάρχει. Το έχει πει...

Τσίπρας για φωτιές: Ανάληψη ευθύνης χωρίς παραιτήσεις δεν υπάρχει. Το έχει πει ο ίδιος ο Μητσοτάκης

“Ωραιοποιούσαν την κατάσταση και η χώρα καιγόταν”. Πρόταση 7 σημείων για συνεργασία κομμάτων-επιστημόνων.

Για «ήττα μιας πολιτείας που δεν μπόρεσε να αποτρέψει μια ”μεγάλη καταστροφή”» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτήν την ώρα για τις πυρκαγιές, ενώ χαρακτήρισε «εγκληματική» την ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία αγνόησε τις προειδοποιήσεις.

Έκανε δε λόγο για έναν ”διαβόητο επιτελικό κράτος, στον πιο κρίσιμο τομέα που αφορά την ασφάλεια των πολιτών το οποίο αποδείχτηκε ξεχαρβαλωμένο και ελάχιστα επιτελικό”. Κατηγόρησε δε την κατηγόρησε για απαράδεκτη επικοινωνιακή διαχείριση και υποστήριξε με έμφαση πως «πήγαν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση ενώ καιγόταν η μισή Ελλάδα».

Στο θέμα δεν των ευθυνών υπογράμμισε πως ”Ακέραια την πολιτική ευθύνη τη φέρει ο πρωθυπουργός. Που κάποτε είχε πει ότι δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης χωρίς παραιτήσεις. Ας αναλάβει λοιπόν ο ίδιος το βάρος του επιμερισμού των ευθυνών και των παραιτήσεων. Θέτοντας όμως υπό κρίση, πρώτο τον εαυτό του. Εμείς σήμερα ζητάμε το αυτονόητο: Να αναλάβει η κυβέρνηση τη πολιτική ευθύνη και να συνεννοηθεί με την αντιπολίτευση και τους επιστημονικούς φορείς για ένα πραγματικά εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης”. Προς αυτή την κατεύθυνση κατέθεσε και πρόταση 7 σημείων.

Τόνισε δε, πως για τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα δεν είναι η ώρα της αντιπαράθεσης, απηύθυνε παράλληλα κάλεσμα στην κυβέρνηση να συνεργαστεί με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους επιστημονικούς φορείς για τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν από εδώ και πέρα, άμεσα για τις καμένες περιοχές αλλά και σε βάθος χρόνου, τόσο για τον εκσυγχρονισμό στους τομείς πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών και των πλημμυρών όσο και των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

ΠΗΓΗ: huffpost.gr – Φωτογραφία Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Εγκαινιάζουμε τη νέα Βιβλιοθήκη του δήμου μας!

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στην Πλατεία των Καλυβίων εγκαινιάζουμε την νέα Βιβλιοθήκη του Δήμου μας! Ένα ακόμη κτίριο της πλατείας που αποκτά και πάλι ζωή,...
Athens
clear sky
27.6 ° C
29.2 °
26.7 °
48 %
3.1kmh
3 %
Sun
27 °
Mon
26 °
Tue
26 °
Wed
26 °
Thu
27 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr