22.4 C
Athens
Sunday, October 6, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ “καυτός” μήνας Αύγουστος: “Παρακαλώ περάστε από την εφορία…” – Εκατοντάδες χιλιάδες...

Ο “καυτός” μήνας Αύγουστος: “Παρακαλώ περάστε από την εφορία…” – Εκατοντάδες χιλιάδες αντιμέτωποι με το τετραπλό ειδοποιητήριο

“Παρακαλώ περάστε από την εφορία…” Ο Αύγουστος θα είναι μήνας υπερσυσσώρευσης ειδοποιητηρίων, καθώς θα υπάρξουν περιπτώσεις φορολογουμένων που θα πρέπει να πληρώσουν διπλή δόση φόρου εισοδήματος, δύο εκκαθαριστικά εισφορών στον ΕΦΚΑ (για την εκκαθάριση του 2019 και για την εκκαθάριση του 2020), αλλά και τη 2η δόση του ΦΠΑ για το β’ τρίμηνο του έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πιθανή παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την πίεση για τους φορολογούμενους με χρεωστικά εκκαθαριστικά καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα μετάθεσης του χρόνου πληρωμής του φετινού φόρου πέραν του Φεβρουαρίου του 2022.

Έτσι, αν δοθεί δυνατότητα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και τον Σεπτέμβριο -το ενδεχόμενο ήδη εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών- το πιθανότερο είναι ότι θα καταβληθεί τριπλή δόση τον Σεπτέμβριο, ενώ είναι ανοικτό να συμπιεστεί και το χρονοδιάγραμμα πληρωμής του φετινού ΕΝΦΙΑ.

Εκατοντάδες χιλιάδες αντιμέτωποι με το τετραπλό ειδοποιητήριο
Δεν έχουν βέβαια όλοι οι επαγγελματίες και τις τέσσερις αυτές υποχρεώσεις στις οποίες θα πρέπει να ανταποκριθούν μέχρι το τέλος του μήνα. Υπάρχουν όμως εκατοντάδες χιλιάδες οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με το τετραπλό ειδοποιητήριο.

Ουσιαστικά, το τέλος Αυγούστου σηματοδοτεί το τέλος της ανοχής που επικράτησε τους προηγούμενους μήνες λόγω της πανδημίας και την έναρξη μιας περιόδου επιστροφής στην κανονικότητα και εκπλήρωσης των υποχρεώσεων. Είναι από τώρα σαφές ότι όλη η επόμενη περίοδος θα είναι γεμάτη από υποχρεώσεις.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο Σεπτέμβριος έχει και φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ ενώ αν υπάρξει παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, είναι πιθανό να χρειαστεί η καταβολή τριπλής δόσης από όσους θα υποβάλλουν τη δήλωσή τους μέσα στον Σεπτέμβριο. Σε αυτή την περίπτωση, θα μετατεθούν τα δύσκολα –συνδυασμός φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ- για τον Οκτώβριο.

Το ότι ο Αύγουστος θα είναι δύσκολος μήνας, προκύπτει και από τα δημοσιονομικά στοιχεία. Τα φορολογικά έσοδα προγραμματίζεται να ξεπεράσουν για πρώτη φορά φέτος τα 4 δισ. ευρώ σε μηνιαία βάση έναντι 3-3,5 δισ. ευρώ που εισπράττονταν μέχρι τώρα από τις αρχές του χρόνου.

Το κρίσιμο για το οικονομικό επιτελείο σε ότι αφορά στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού είναι το πώς θα ανταποκριθούν οι πολίτες στη συσσώρευση ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων ειδικά μετά από ένα πολύμηνο διάστημα αναστολών και περιορισμένων καταβολών.

ΠΗΓΗ: economico.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AI μπορεί να εξοικονομήσει έως και 23 εκατομμύρια ώρες την εβδομάδα στο Δημόσιο Τομέα

Μία νέα έρευνα της Microsoft στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τη γραφειοκρατία του Δημόσιου Τομέα. Με το μεγαλύτερο...
Athens
broken clouds
22.4 ° C
24 °
20.3 °
84 %
0.9kmh
74 %
Sun
27 °
Mon
26 °
Tue
27 °
Wed
26 °
Thu
23 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr