24.1 C
Athens
Saturday, October 5, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέες διαρροές για φοροελαφρύνσεις με προεκλογικό φόντο

Νέες διαρροές για φοροελαφρύνσεις με προεκλογικό φόντο

Αναμένονται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού που θα κατατεθεί αρχές Οκτωβρίου

Με το βλέμμα στα ταμεία του κράτους βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών, καθώς πιθανό νέο lockdown λόγω της μετάλλαξης Δέλτα μπορεί να εκτροχιάσει τον Προϋπολογισμό και να επιβεβαιώσει τα πλέον εφιαλτικά σενάρια για την ελληνική οικονομία.

Μάλιστα, οι βόρειες χώρες πιέζουν ασφυκτικά το Eurogroup να δεχτεί ότι, αν ένα κράτος-μέλος χρειαστεί νέα οικονομική βοήθεια, θα πρέπει να τη ζητήσει από τον ESM, του οποίου οι όροι δανεισμού είναι έτη φωτός χειρότεροι από τα Μνημόνια που βίωσε η Ελλάδα μετά το 2010.

Μέσα σε αυτό το κλίμα από το οικονομικό επιτελείο έχει διαρρεύσει ότι κάνει σκέψεις για νέες φοροελαφρύνσεις το 2022, οι οποίες θα αποτυπωθούν στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Οκτωβρίου.

Προς το παρόν, σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές, αναζητείται ο δημοσιονομικός χώρος για την εφαρμογή των μειώσεων, ο οποίος δεν έχει βρεθεί ακόμα.

Οι νέες φοροελαφρύνσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

  • Την αναστολή της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και το 2022 για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα
  • Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες
    Τη νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά επιπλέον 8%
  • Την κατάργηση ή μείωση του συμπληρωματικού φόρου που επιβάλλεται σε ιδιοκτήτες ακινήτων άνω των 250.000 ευρώ
  • Κίνητρα για αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, με έκπτωση 30% από το φορολογητέο εισόδημα για όσους κάνουν e-δαπάνες σε επαγγέλματα που έχουν τάσεις υψηλής φοροδιαφυγής
  • Τη θέσπιση κινήτρων για συγχωνεύσεις με νομοσχέδιο που θα έρθει το φθινόπωρο, με τους φορολογικούς συντελεστές να μειώνονται ακόμα και κατά 50%
  • Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

ΠΗΓΗ: newsbreak.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AI μπορεί να εξοικονομήσει έως και 23 εκατομμύρια ώρες την εβδομάδα στο Δημόσιο Τομέα

Μία νέα έρευνα της Microsoft στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τη γραφειοκρατία του Δημόσιου Τομέα. Με το μεγαλύτερο...
Athens
overcast clouds
24.1 ° C
24.5 °
23.6 °
76 %
0.9kmh
100 %
Sat
26 °
Sun
27 °
Mon
26 °
Tue
27 °
Wed
26 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr