25.4 C
Athens
Saturday, October 5, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΔΙΑΤΡΟΦΗΠαπαρδέλες με πέστο βασιλικού (pesto alla Genovese)

Παπαρδέλες με πέστο βασιλικού (pesto alla Genovese)

Μια μακαρονάδα με παπαρδέλες και πέστο τζενοβέζε, εύκολη, γρήγορη και πολύ δροσερή και γευστική, ειδικά για τις μέρες με ζέστη που δεν θέλετε να μαγειρεύετε πολλή ώρα.

Υλικά

  • 1 πακέτο παπαρδέλες (500 γρ.)
  • 250 γρ. κουκουνάρι
  • 300 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 600 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού

Διαδικασία

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το κουκουνάρι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει χρώμα και να καβουρδιστεί. Το μεταφέρουμε στο μούλτι, προσθέτουμε την παρμεζάνα, το λάδι και το σκόρδο και χτυπάμε πολύ καλά να πολτοποιηθεί εντελώς το μείγμα. Ρίχνουμε τον βασιλικό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να λιώσει κι αυτός και να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τις σουρώνουμε κρατώντας ½ φλιτζάνι από το νερό τους. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα (εκτός φωτιάς) το πέστο, το νερό που κρατήσαμε και τις παπαρδέλες, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr – ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Γιάννης Λιόκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AI μπορεί να εξοικονομήσει έως και 23 εκατομμύρια ώρες την εβδομάδα στο Δημόσιο Τομέα

Μία νέα έρευνα της Microsoft στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τη γραφειοκρατία του Δημόσιου Τομέα. Με το μεγαλύτερο...
Athens
broken clouds
25.4 ° C
27.3 °
23.8 °
71 %
8.2kmh
75 %
Sat
28 °
Sun
27 °
Mon
26 °
Tue
27 °
Wed
26 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr