25.4 C
Athens
Saturday, October 5, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠότε θα φύγει το τοξικό νέφος πάνω από την Αθήνα

Πότε θα φύγει το τοξικό νέφος πάνω από την Αθήνα

Επικίνδυνο τοξικό νέφος πάνω από την Αττική και ειδικά την Αθήνα εξαιτίας των πυρκαγιών. Δείτε live την ποιότητα του αέρα στην περιοχή σας.

Βελτιωμένη εικόνα από αύριο στην αποπνικτική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργήσει η αιθάλη από τις πυρκαγιές σε συνδυασμό με τον πολυήμερο αδυσώπητο καύσωνα. Την Αττική έχει «σκεπάσει» ένα τοξικό, επικίνδυνο νέφος που σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr θα αρχίσει να απομακρύνεται καθώς θα ενισχυθούν οι άνεμοι.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύφθηκε από τη δορυφορική εικόνα, ένας μεγάλος αριθμός δασικών πυρκαγιών που βρίσκεται σε εξέλιξη, κυρίως σε Ελλάδα και Τουρκία, απελευθερώνει πολύ μεγάλες ποσότητες μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα. Ο καπνός παρασύρεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τις εστίες των πυρκαγιών και φτάνει μέχρι τη Βόρεια Αφρική.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με το meteo, υψηλή είναι και η συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης πάνω από την περιοχή μας, η οποία συμβάλλει επίσης στη χαμηλή ποιότητα του αέρα. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας λόγω της υψηλής συγκέντρωσης μικροσωματιδίων και της υγρασίας παρατηρείται υγρά αχλύς και ομίχλη.

Σημαντική βελτίωση της ποιότητας του αέρα αναμένεται από την Παρασκευή με την ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων που θα απομακρύνουν μεγάλη ποσότητα ρύπων.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εκτίμησε από την πλευρά του ότι τα μικροσωματίδια θα αιωρούνται στην ατμόσφαιρα για μια εβδομάδα τουλάχιστον.

«Είναι σημαντικό να έχουμε ενισχυμένη μάσκα, ΚΝ95, για τα σωματίδια που αιωρούνται και θα αιωρούνται για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό να τη φοράμε. Ειδικά για όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά στο Mega.

Mπορείτε να δείτε σε real time την ποιότητα του αέρα στην περιοχή σας. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AI μπορεί να εξοικονομήσει έως και 23 εκατομμύρια ώρες την εβδομάδα στο Δημόσιο Τομέα

Μία νέα έρευνα της Microsoft στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τη γραφειοκρατία του Δημόσιου Τομέα. Με το μεγαλύτερο...
Athens
broken clouds
25.4 ° C
27.3 °
23.8 °
71 %
8.2kmh
75 %
Sat
28 °
Sun
27 °
Mon
26 °
Tue
27 °
Wed
26 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr