20.3 C
Athens
Sunday, October 6, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΠρόωροι θάνατοι εξαιτίας των lockdowns: Μια σιωπηλή εν εξελίξει τραγωδία

Πρόωροι θάνατοι εξαιτίας των lockdowns: Μια σιωπηλή εν εξελίξει τραγωδία

H επιλογή μεταξύ δημόσιας υγείας και οικονομικής ασφάλειας συνιστά ένα ψευτοδίλημμα, αφού η οικονομική αποστέρηση είναι στενά και άμεσα συνδεδεμένη με την επιδείνωση της υγείας

Οι επιπτώσεις του πολύμηνου lockdown στη χώρα δεν θα φανούν βραχυπρόθεσμα. Στα δελτία ειδήσεων δεν θα ακούμε για τους χιλιάδες πρόωρους θανάτους νεότερων ανθρώπων. Θα είναι μια σιωπηλή εν εξελίξει τραγωδία. Και αυτό γιατί οι παρενέργειες του lockdown εκδηλώνονται με το πέρασμα του χρόνου, διαρκούν όμως πολύ.

«Στις ΗΠΑ, όπου εφάρμοσαν περιορισμένο χρονικά σε σύγκριση με εμάς lockdown, οι μελέτες κάνουν λόγο για 850.000 έως 1.000.000 επιπλέον θανάτους τα επόμενα χρόνια» τονίζει στη «δημοκρατία» ο ιατρός ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Φαρσαλινός. Και προσθέτει: «Στο πρώτο κύμα υπήρχε αβεβαιότητα. Ωστόσο, στους μήνες που ακολούθησαν δεν υπήρξε καμία μέριμνα για θεμελίωση και ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ούτε βέβαια επιδημιολογική επιτήρηση. Αντίθετα, ως εναλλακτική λύση επιβλήθηκε ένα τυφλό οριζόντιο και ακραίο κλείσιμο, το οποίο όχι μόνο δεν προσέφερε τίποτε, αλλά πιθανότατα χειροτέρεψε την κατάσταση, καθώς ο ιός μεταφέρθηκε μέσα στα σπίτια. Τα νοσοκομεία λόγω της τρομακτικής πίεσης που δέχτηκαν μετατράπηκαν σε μονάδες μιας νόσου, με αποτέλεσμα να χάνουμε διαγνώσεις σε ασθενείς με καρκίνους, σε ασθενείς με παραμελημένα εμφράγματα που θα μειώσει δραματικά την ποιότητα ζωής αυτών των ανθρώπων, πέραν των πρόωρων θανάτων».

Στην ερευνητική εργασία η οποία συνυπογράφεται από πολλούς επιστήμονες ανά την Ευρώπη και την Αμερική και δημοσιεύτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Toxicology Reports (Improved strategies to counter the COVID-19 pandemic: Lockdowns vs. primary and community healthcare), επισημαίνεται με έμφαση πως η επιλογή μεταξύ δημόσιας υγείας και οικονομικής ασφάλειας συνιστά ένα ψευτοδίλημμα, αφού η οικονομική αποστέρηση είναι στενά και άμεσα συνδεδεμένη με την επιδείνωση της δημόσιας υγείας.

ΠΗΓΗ: newsbreak.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AI μπορεί να εξοικονομήσει έως και 23 εκατομμύρια ώρες την εβδομάδα στο Δημόσιο Τομέα

Μία νέα έρευνα της Microsoft στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τη γραφειοκρατία του Δημόσιου Τομέα. Με το μεγαλύτερο...
Athens
clear sky
20.3 ° C
21.8 °
18.8 °
87 %
0.9kmh
0 %
Sun
27 °
Mon
26 °
Tue
27 °
Wed
26 °
Thu
28 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr