20.3 C
Athens
Sunday, October 6, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΡεκόρ εποχών στη ζήτηση και τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος

Ρεκόρ εποχών στη ζήτηση και τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος

Στα 10.798 MW η σημερινή πρόβλεψη του ΑΔΜΗΕ για την υψηλότερη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας.
Σε ιστορικά επίπεδα οι χονδρεμπορικές τιμές.
Καυτοί λογαριασμοί από τον Σεπτέμβριο.
Aνησυχία για μπλακ άουτ το επόμενο διήμερο.

Κάθε ιστορικό προηγούμενο καταρρίπτουν η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας και οι τιμές χονδρεμπορικής στη χώρα μας ελέω του καύσωνα και της «πράσινης» μετάβασης.

Το εν εξελίξει δεκαήμερο των πύρινων θερμοκρασιών έχει εκτοξεύσει στα ύψη την κατανάλωση. Και σε συνδυασμό με την περιορισμένη εγχώρια διαθέσιμη ισχύ για την πλήρη κάλυψη των αναγκών ηλεκτροδότησης, τα «πανάκριβα» δικαιώματα ρύπων που επιβαρύνουν τον λιγνίτη και το ράλι των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου δημιουργούν ισχυρές πιέσεις στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Το αποτέλεσμα είναι οι καταναλωτές από τον Σεπτέμβριο να λάβουν λογαριασμούς υψηλών… βολτ. Να σημειωθεί πως ήδη ιδιώτες προμηθευτές έχουν ενεργοποιήσει στους λογαριασμούς των καταναλωτών ρήτρες αναπροσαρμογής εξαιτίας της προηγούμενης πολύμηνης ανόδου των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου και των δικαιωμάτων των ρύπων. Από τις 5 Αυγούστου το ίδιο θα πράξει και η ΔΕΗ.

Βέβαια, οι εταιρίες ρεύματος παράλληλα έχουν εφαρμόσει εκπτωτικά προγράμματα κρατώντας το συνολικό κόστος για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις οριακά αυξημένο.

Αν και για την ώρα, η αγωνία του πολιτικού κόσμου και των συμμετεχόντων στην αγορά είναι η αποφυγή ενός εκτεταμένου μπλακ άουτ και μάλιστα εν μέσω καύσωνα, εντούτοις τα πρώτα συμπεράσματα της αγοράς δείχνουν νέες αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα στον: Οικονομικό Ταχυδρόμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AI μπορεί να εξοικονομήσει έως και 23 εκατομμύρια ώρες την εβδομάδα στο Δημόσιο Τομέα

Μία νέα έρευνα της Microsoft στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τη γραφειοκρατία του Δημόσιου Τομέα. Με το μεγαλύτερο...
Athens
clear sky
20.3 ° C
21.8 °
18.8 °
87 %
0.9kmh
0 %
Sun
27 °
Mon
26 °
Tue
27 °
Wed
26 °
Thu
28 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr