22.4 C
Athens
Sunday, October 6, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΤεράστια οικονομική ζημιά για τη Red Bull το ατύχημα του Verstappen

Τεράστια οικονομική ζημιά για τη Red Bull το ατύχημα του Verstappen

Ο Max Verstappen και ο κινητήρας του επιβίωσαν από την πρόσκρουση των 51g στο Βρετανικό Grand Prix, ωστόσο η ζημιά που έπαθε το υπόλοιπο μονοθέσιο ζημιώνει τη Red Bull με 750.000 ευρώ.

Τόσο τουλάχιστον εκτιμά τη ζημιά ο Dr Helmut Marko, ειδικός σύμβουλος της Red Bull και επικεφαλής του προγράμματος νέων οδηγών.

Οι Verstappen και Hamilton είχαν μια σφοδρή επαφή, τρέχοντας και οι δύο με πολλά χιλιόμετρα, στην είσοδο της Copse στο Βρετανικό Grand Prix. Αποτέλεσμα της επαφής ήταν ο Ολλανδός να εκτοξευθεί εκτός πίστας με πάνω από 250 km/h ταχύτητα και να χτυπήσει στα προστατευτικά ελαστικά της πίστας.

Ευτυχώς ο νεαρός οδηγός βγήκε αλώβητος από την RB16B, έχοντας μόνο κάποιους μώλωπες και έναν πονεμένο σβέρκο.

Στον απόηχο του ατυχήματος του Ολλανδού και εφόσον διαβεβαιώθηκε πως ήταν καλά, μιας και έγινε προληπτική εισαγωγή σε νοσοκομείο για εξετάσεις, η Red Bull και η Honda καλούνται να εκτιμήσουν τη συνολική ζημιά που έχει γίνει, δεδομένου ότι από φέτος όλες οι ομάδες λειτουργούν με πλαφόν στα έξοδα.

Ενώ η Honda εκτιμά πως ο κινητήρας επιβίωσε και μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιείται, η Red Bull έχει τους δικούς της πονοκεφάλους. Όλο το σασί και τα εξαρτήματα στο μεγαλύτερο μέρος του μονοθεσίου έχουν καταστραφεί, με τον Marko να εκτιμά πως το κόστος επιδιόρθωσης ανέρχεται στα 750.000 ευρώ περίπου.

“Όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ο Αυστριακό στο RTL, “η ζημιά είναι τρία τέταρτα του εκατομμυρίου, αν και η υπόθεση του κινητήρα ακόμα δεν έχει διαλευκανθεί”.

Τα λεφτά αυτά για την ανακατασκευή της RB16B θα πρέπει να περικοπούν από άλλες δραστηριότητες της Red Bull, όπως τη φετινή εξέλιξη του μονοθεσίου ή τη σχεδίαση του μονοθεσίου του 2022.

“Ειδικά σε καιρούς budget cap, είναι ένα σημαντικό ποσό χρημάτων και μας πλήττει”, τόνισε ο Marko επί του θέματος.

Και αυτή η ζημία δεν λαμβάνει υπόψη τις οικονομικές επιπτώσεις για τη Red Bull εάν το DNF του Verstappen στο Silverstone κρίνει εν τέλει και τη μάχη για τους τίτλους σε οδηγούς και κατασκευαστές.

Τα καλά νέα στην όλη υπόθεση είναι πως ο Verstappen είναι εντάξει, έχοντας σύμφωνα με τον Marko έναν μικρό πόνο στον αυχένα.

Ο Αυστριακός πρόσθεσε πως ο Verstappen θα τρέξει κανονικά στο Ουγγρικό Grand Prix σε 10 περίπου μέρες, ωστόσο όχι με το παλιό του μονοθέσιο, το οποίο έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

“Δυστυχώς δεν θα βρίσκεται στο ίδιο μονοθέσιο πλέον, μιας και καταστράφηκε ολοσχερώς. Αλλά θα δείτε έναν Max με πολύ κίνητρο στην Ουγγαρία”.

Παρ’ όλο που στο Silverstone ο Verstappen πήγε με ένα προβάδισμα 32 βαθμών από τον Lewis Hamilton, μετά και το Βρετανικό Grand Prix η διαφορά αυτή έπεσε στους 8 μόλις βαθμούς.

ΠΗΓΗ: f1fan.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AI μπορεί να εξοικονομήσει έως και 23 εκατομμύρια ώρες την εβδομάδα στο Δημόσιο Τομέα

Μία νέα έρευνα της Microsoft στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τη γραφειοκρατία του Δημόσιου Τομέα. Με το μεγαλύτερο...
Athens
broken clouds
22.4 ° C
24 °
20.3 °
84 %
0.9kmh
74 %
Sun
27 °
Mon
26 °
Tue
27 °
Wed
26 °
Thu
23 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr