25.4 C
Athens
Saturday, October 5, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ"Παρέλυσε" το διαδίκτυο: Τι προκάλεσε το παγκόσμιο μπλακ άουτ σε κορυφαίες ιστοσελίδες...

“Παρέλυσε” το διαδίκτυο: Τι προκάλεσε το παγκόσμιο μπλακ άουτ σε κορυφαίες ιστοσελίδες του ίντερνετ

Το πρόβλημα ξεκίνησε από τη Fastly, τον πάροχο περιεχομένου ιστοσελίδων μέσω cloud, με έδρα στις ΗΠΑ.
Χάος στο παγκόσμιο ίντερνετ προκλήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (περίπου στις 13:00 ώρα Ελλάδος) όταν «έπεσαν» οι ιστοσελίδες κορυφαίων ειδησεογραφικών μέσων.
Προβλήματα αντιμετώπισαν -μεταξύ άλλων- οι σελίδες των Guardian, Financial Times, New York Times, BBC, CNN, Le Monde, Bloomberg ενώ πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι δεν είχαν πρόσβαση για κάποιο χρονικό διάστημα στις πλατφόρμες των Twitch, Reddit, Pinterest, YouTube, Spotify.
Επιπλέον, εκτός λειτουργίας τέθηκε και ο ιστότοπος του Λευκού Οίκου ενώ αυτός της βρετανικής κυβέρνησης, gov.uk, εμφάνιζε το μήνυμα «Error 503 Service Unavailable» περίπου στις 13:20 ώρα Ελλάδας.
Επίσης, ο ιστότοπος λιανικών αγορών της Amazon.com Inc τέθηκε εκτός λειτουργίας με χιλιάδες χρήστες – πελάτες, να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις υπηρεσίες της.

Προβλήματα παρουσίασε και ο ιστότοπος του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου TV2 της Δανίας.
Η ιστοσελίδα DownDetector, η οποία εντοπίζει και καταγράφει site που έχουν «πέσει» ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, κατέγραψε πολλά τέτοια περιστατικά.
Προβλήματα πρόσβασης στο YouTube - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.06.2021
Προβλήματα πρόσβασης στο YouTube
«Χρήστες αναφέρουν προβλήματα στο YouTube από τις 3:10 AM EDT [07:10 GMT]», ήταν το σχετικό σχόλιο της Downdetector στο Twitter.

Η «πηγή» του προβλήματος

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το πρόβλημα φαίνεται ότι εντοπίζεται στην αμερικανική εταιρεία cloud computing, Fastly.
Η τελευταία αναφέρει ότι έχει εντοπιστεί το πρόβλημα και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία αποκατάστασης. Μάλιστα, η Fastly ανακοίνωσε ότι ερευνά «τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην απόδοση με τις υπηρεσίες μας CDN», όπως γράφτηκε στον ιστότοπό της.
Ο συντάκτη τεχνολογίας του Guardian, ​Άλεξ Χερν, επιβεβαίωσε ότι η διακοπή λειτουργίας μπορεί να οφείλεται σε δυσλειτουργία στον συγκεκριμένο πάροχο περιεχομένου ιστοσελίδων μέσω cloud, που βρίσκεται στις ΗΠΑ.
ΠΗΓΗ: sputniknews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AI μπορεί να εξοικονομήσει έως και 23 εκατομμύρια ώρες την εβδομάδα στο Δημόσιο Τομέα

Μία νέα έρευνα της Microsoft στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τη γραφειοκρατία του Δημόσιου Τομέα. Με το μεγαλύτερο...
Athens
broken clouds
25.4 ° C
27.3 °
23.8 °
71 %
8.2kmh
75 %
Sat
28 °
Sun
27 °
Mon
26 °
Tue
27 °
Wed
26 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr