23.4 C
Athens
Sunday, October 6, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΔιώρυγα Σουέζ: Τι λέει ο Ιάπωνας ιδιοκτήτης του πλοίου για το σχέδιο...

Διώρυγα Σουέζ: Τι λέει ο Ιάπωνας ιδιοκτήτης του πλοίου για το σχέδιο «απόφραξης»

Το κολλημένο πλοίο κρατάει εμπορεύματα αξίας 6,9 δισεκατομμυρίων λιρών (9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων) σε τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση και στα δύο άκρα του καναλιού

Ο Ιάπωνας ιδιοκτήτης του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, που μπλοκάρει τη διώρυγα του Σουέζ για περισσότερες από τρεις ημέρες, λέει ότι στοχεύει να απελευθερώσει το πλοίο «αύριο το βράδυ ώρα Ιαπωνίας», αλλά δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η προσπάθεια θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε.

Οι παγκόσμιες ναυτιλιακές εταιρείες αρχίζουν να αλλάζουν την διαδρομή του φορτίου τους μακριά τις δύο πλευρές του πλοίου εμπορευματοκιβωτίων Ever Given, το οποίο εμποδίζει μια από τις βασικές εμπορικές αρτηρίες του κόσμου.

Η ιαπωνική εταιρεία Shoei Kisen είπε ότι η ρυμούλκηση συνεχίστηκε, αλλά δεν υπήρχε ακόμη κανένα τελικό σημείο. “Δεν έχουμε εκτίμηση για το πότε θα πετύχει το έργο”, δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Με το κολλημένο πλοίο να κρατάει εμπορεύματα αξίας 6,9 δισεκατομμυρίων λιρών (9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων) σε τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση και στα δύο άκρα του καναλιού, επτά δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο (ΥΦΑ) εκτράπηκαν της πορείας του την Παρασκευή μετά την απόφραξη που προκάλεσε την αναστολή της κυκλοφορίας .

Τρία από τα δεξαμενόπλοια μετατοπίστηκαν προς τη μακρύτερη διαδρομή γύρω από την Αφρική, μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας, δήλωσε η εταιρεία πληροφοριών Kpler, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα από τα δεξαμενόπλοια που εκτράπηκαν προορίζονταν αρχικά για τη διώρυγα του Σουέζ και κατευθύνθηκαν τώρα αλλού.

Με πληροφορίες από Guardian

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Εγκαινιάζουμε τη νέα Βιβλιοθήκη του δήμου μας!

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στην Πλατεία των Καλυβίων εγκαινιάζουμε την νέα Βιβλιοθήκη του Δήμου μας! Ένα ακόμη κτίριο της πλατείας που αποκτά και πάλι ζωή,...
Athens
few clouds
23.4 ° C
24.2 °
22 °
65 %
1.8kmh
20 %
Sun
23 °
Mon
26 °
Tue
27 °
Wed
26 °
Thu
28 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr