25 C
Athens
Sunday, October 6, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΥπέρ του ανοίγματος των καταστημάτων και κομμωτηρίων ο Εξαδάκτυλος – Προβληματισμός για...

Υπέρ του ανοίγματος των καταστημάτων και κομμωτηρίων ο Εξαδάκτυλος – Προβληματισμός για τα μέτρα

Ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι τα μαγαζιά όπως λιανεμπόριο και κομμωτήρια μπορούν να ανοίξουν, καθώς η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι «δεν ανέστρεψαν την πορεία της πανδημίας».

Έκδηλη είναι η ανησυχία τόσο των ειδικών όσο και της κυβέρνησης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, αφού κρούσματα και διασωληνωμένοι παρουσιάζουν δραματική επιδείνωση.

Μιλώντας στο LIVE NEWS ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σημείωσε ότι θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να ενισχυθούν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα έτσι ώστε η προσπάθεια που γίνεται για τον περιορισμό της πανδημίας να είναι πιο αποδοτική.

Ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι τα μαγαζιά όπως λιανεμπόριο και κομμωτήρια μπορούν να ανοίξουν, καθώς η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι «δεν ανέστρεψαν την πορεία της πανδημίας».

«Τα μαγαζιά μπορούν να ανοίξουν. Έχει αποδειχτεί από την προηγούμενη εμπειρία».

Το μείζον ωστόσο είναι η ευλαβική τήρηση των μέτρων από όλους, καθώς σε αντίθετη περίπτωση όλη η προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα θα είναι ανώφελη.

Τη δική της εμπειρία ως ειδικευόμενη γιατρός την περίοδο της πανδημίας μοιράστηκε η Αθηνά Δαπόντε, συμβασιούχος κοροναϊού στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Η κ. Δαπόντε μίλησε για τις σκηνές που έζησε από την αρχή της πανδημίας, ως ειδικευόμενη γιατρός στη Λάρισα, αλλά και μετέπειτα που μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι πιεστική η κατάσταση. Η αρρώστια του κοροναϊού είναι πολύ μοναχική», λέει η γιατρός, σημειώνοντας ότι η μόνη παρέα των ασθενών που νοσηλεύονται με Covid είναι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

«Δενόμαστε με τους ασθενείς, μας καταλαβαίνουν από τα μάτια», δηλώνει η κ. Δαπόντε, η οποία επισημαίνει ότι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να διατηρήσει τις δυνάμεις του για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτόν τον δύσκολο συλλογικό αγώνα κατά της πανδημίας.

ΠΗΓΗ: in.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Εγκαινιάζουμε τη νέα Βιβλιοθήκη του δήμου μας!

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στην Πλατεία των Καλυβίων εγκαινιάζουμε την νέα Βιβλιοθήκη του Δήμου μας! Ένα ακόμη κτίριο της πλατείας που αποκτά και πάλι ζωή,...
Athens
scattered clouds
25 ° C
25.7 °
24.3 °
72 %
2.7kmh
40 %
Sun
24 °
Mon
26 °
Tue
26 °
Wed
26 °
Thu
27 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr