23 C
Athens
Saturday, October 5, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟFerrari- Τιμωρήθηκε με λιγότερο καύσιμο για το σκάνδαλο στον κινητήρα

Ferrari- Τιμωρήθηκε με λιγότερο καύσιμο για το σκάνδαλο στον κινητήρα

Ο αγωνοδίκης της F1, Mika Salo, είπε στον Kristian Sohlberg ότι η Ferrari εξαναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει λιγότερο καύσιμο, λόγω της τιμωρίας από το σκάνδαλο του 2019.

H Ferrari αποτέλεσα θέμα αντιπαράθεσης το 2019 όταν οι αντίπαλοί της αμφισβήτησαν τη νομιμότητα του εμφανώς βελτιωμένου κινητήρα της.

Εμφανώς κατηγορήθηκε για κλέψιμο απ’τον Max Verstappen της Red Bull.μ Η FIA ξεκίνησε μια έρευνα που οδήγησε στην έκδοση τεχνικών οδηγιών σχετικά με τη ροή καυσίμων και την καύση λαδιού.

Ο κινητήρας της Ferrari έχασε ισχύ και η Scuderia μαζί με τους πελάτες της υπέφεραν.

Μήνες αργότερα, πριν την έναρξη της σεζόν του 2020, μετά από αυτό που η FIA ονόμασε “διεξοδική τεχνική έρευνα”, το κυβερνητικό όργανο του μηχανοκίνητου αθλητισμού κατέληξε σε μυστική συμφωνία με τη Ferrari.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αντίπαλοι της Ferrari δεν ήταν χαρούμενοι και μέχρι και σήμερα θέλουν να αποκαλυφθεί η συμφωνία.

Ένα μέρος αυτής μπορεί να διέρρευσε από τον πρώην οδηγό και νυν αγωνιδίκη Mika Salo,

Ferrari
Μιλώντας στον Φινλανδό ραλίστα Sohlberg σε μία συνέντευξη στο Twitch, εμφανίστηκε η ερώτηση για το τί πήγε στραβά με τη Scuderia και τους πελάτες της.

Πέρσι, και οι 3 ομάδες με κινητήρα Ferrari δυσκολεύτηκαν να ακολουθήσουν τον προπέρσινο ρυθμό τους, χάνοντας τον περισσότερο χρόνο σε σχέση με κάθε άλλη ομάδα στο grid.

Η Soymotor αναφέρει πως ο Salo είπε: “Υπέφεραν από την κλεψιά της Ferrari πέρυσι επειδή οι κινητήρες της αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν λιγότερο καύσιμο. Οπότε, πιστεύω πως η Alfa Romeo μπορεί να είναι σε καλή θέση αν μπορούν να αποδόσουν στο μέγιστο στον αγώνα φέτος.”

Sohlberg: “Οπότε η Ferrari φέρνει καινούριο κινητήρα, σωστά;”

Salo: “Δεν ξέρω αν θα είναι νέος κινητήρας αλλά θα τους επιτρέπεται να αξιποιούν πλήρως τις ικανότητές του. Δεν επιτρεπόταν πέρσι, λόγω της Ferrari.”

Η Scuderia έπεσε 6η πέρσι στο πρωτάθλημα, μη καταφέρνοντας να κερδίσει ούτε ένα Grand Prix. Ενώ, η Alfa Romeo ήταν 8η, με τη Haas να ακολουθεί 9η.

Το αφεντικό της Alfa Romeo Fred Vasseur πιστεύει πως η Ferrari θα ανακτήσει πολύ απ’τον χαμένο ρυθμό.

“Η συνεργασία με τη Ferrari, πιστεύω, πάει πολύ καλά,” είπε στα αποκαλυπτήρια της C41.

“Είχαμε ένα δυνατό meeting, μεγάλο όλον τον χειμώνα για να καλύψουμε τους πόντους που δεν πήραμε πέρυσι, επειδή ίσως δεν κάναμε καλή δουλειά.”

“Είμαστε σε καλό δρόμο. Πιστεύω πως θα ανακάμψουν γρήγορα από το πρόβλημα που είχαμε πέρυσι και η συνεργασί μας γίνεται όλο και καλύτερη.”

ΠΗΓΗ: f1racingnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AI μπορεί να εξοικονομήσει έως και 23 εκατομμύρια ώρες την εβδομάδα στο Δημόσιο Τομέα

Μία νέα έρευνα της Microsoft στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τη γραφειοκρατία του Δημόσιου Τομέα. Με το μεγαλύτερο...
Athens
overcast clouds
23 ° C
24.2 °
21.8 °
82 %
0.9kmh
100 %
Sat
24 °
Sun
27 °
Mon
26 °
Tue
27 °
Wed
26 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr