21.4 C
Athens
Sunday, October 6, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑπασχόληση: Φόβοι για τσουνάμι «λουκέτων» και απολύσεων -Το πρόγραμμα των 100.000 θέσεων...

Απασχόληση: Φόβοι για τσουνάμι «λουκέτων» και απολύσεων -Το πρόγραμμα των 100.000 θέσεων εργασίας [πίνακες]

Η παράταση της υγειονομικής κρίσης και ακολούθως των περιοριστικών μέτρων, θα διατηρήσει σε ισχύ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τα μέτρα στήριξης, μεταξύ των οποίων οι αναστολές των συμβάσεων εργασίας.

Η προετοιμασία για την «επόμενη ημέρα» έχει, όμως, ξεκινήσει, με στόχο να μην επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για τσουνάμι «λουκέτων» και απολύσεων.

Η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών θα είναι ένα από τα «εργαλεία». Τα έως τώρα στοιχεία από το πρόγραμμα επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας σίγουρα δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες, ωστόσο εκτιμάται ότι με την άρση του μέτρου των αναστολών, μπορεί να λειτουργήσει ως αμορτισέρ, μαζί με το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Τα επιμέρους στοιχεία από τις περίπου 24 χιλιάδες ολοκληρωμένες κι εν εξελίξει προσλήψεις, δείχνουν κατ’ αρχάς ότι η Αττική «απορρόφησε» τις μισές κι αυτό είναι ένα δεδομένο που πρέπει να προσεχθεί, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν «κενά» απασχόλησης ανά την Επικράτεια, ειδικά σε περιοχές με υψηλότερα ποσοστά ανεργίας ή και έντονο το στοιχείο της εποχικότητας στην απασχόληση.
Το τρίτο στοιχείο και μάλλον οξύμωρο είναι ότι μεγάλο μέρος των νέων προσλήψεων έγινε σε κλάδους που βιώνουν το μεγαλύτερο πλήγμα από την πανδημία! Συγκεκριμένα, στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο, στην εστίαση, στην εκπαίδευση, ενώ μεγάλος αριθμός προσλήψεων καταγράφεται σε δικηγορικά γραφεία, στη βιομηχανία τροφίμων, σε δραστηριότητες για την ανθρώπινη υγεία.

ΠΗΓΗ: iefimerida.grΓιώργος Παππούς

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AI μπορεί να εξοικονομήσει έως και 23 εκατομμύρια ώρες την εβδομάδα στο Δημόσιο Τομέα

Μία νέα έρευνα της Microsoft στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τη γραφειοκρατία του Δημόσιου Τομέα. Με το μεγαλύτερο...
Athens
clear sky
21.4 ° C
22.3 °
19.6 °
87 %
0.9kmh
0 %
Sun
27 °
Mon
26 °
Tue
27 °
Wed
26 °
Thu
26 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr