26.6 C
Athens
Tuesday, July 2, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΟ «μικρός περίπατος» που μπορεί να μείνει…

Ο «μικρός περίπατος» που μπορεί να μείνει…

«Πολύ μελάνι χύθηκε» για αρκετό διάστημα, σχετικά με το αν η Αθήνα ήταν έτοιμη για τον Μεγάλο Περίπατο, αυτή τη στιγμή, όμως, γράφω αυτές τις γραμμές σαν έκκληση στον Δήμαρχο της πόλης της Αθήνας, κύριο Κ. Μπακογιάννη. Ο «Μεγάλος Περίπατος» δεν μπορεί να κριθεί ως επιτυχημένος. Πάμε, όμως, άμεσα σε κάτι που μπορεί να μείνει ως θετικό.

Δεν γνωρίζω τα πλάνα του Δήμου, αλλά πραγματικά αξίζει να διατηρηθεί και να διαμορφωθεί ακόμα περισσότερο ο περίπατος της οδού Βασιλίσσης Όλγας. Είτε εξαιτίας του lockdown, είτε εξαιτίας της συγκεκριμένης διαδρομής η οποία είναι φωτισμένη, σε αντίθεση με το εσωτερικό του Ζαππείου, αρκετός κόσμος καθημερινά περπατάει την “κόκκινη” διαδρομή.

Ακόμα και η έλευση του τραμ, του οποίου είμαι “οπαδός”, καθώς τα μέσα σταθερής τροχιάς είναι σημάδι πολιτισμού, δεν ενοχλεί τους περιπατητές ή τους δρομείς. Ίσως, θα πρέπει να ανοιχθεί ένα σημείο στην κάτω πλευρά όπου ο περίπατος συναντάει τις γραμμές του τραμ που έρχονται από την Αρδηττού, ώστε να μην διακόπτεται η βόλτα, ούτε όμως και οι οδηγοί του τραμ να φοβούνται μην παρασύρουν κάποιον.

Τρέξιμο στην Αθήνα - Μεγάλος Περίπατος

Πέρα από δρομείς και περιπατητές, περνάνε παιδιά με ποδήλατα, πατίνια και περαστικοί που μπορούν από την Αεροπαγίτου να βρεθούν εύκολα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Αναμφίβολα, το καλοκαίρι η κατάσταση ήταν και θα είναι δύσκολη εξαιτίας της ζέστης. Ίσως 2-3 παροχές νερού, η μεταφύτευση ψηλότερων δέντρων να βοηθήσει και γιατί όχι 1-2 καντίνες όπως αυτές στο ΚΠΙΣΝ. Όπως είναι τώρα το σημείο, μέχρι αργά το απόγευμα είναι απαγορευτική η βόλτα τους ζεστούς μήνες.

Πάντως, τους τελευταίους 3 μήνες, ο κόσμος που χρησιμοποιεί τη βόλτα αυτή των 900 περίπου μέτρων, είναι αρκετός, ακόμα και πρωινές ώρες. Αναμένω να δω την άνοιξη κατά πόσο θα το χρησιμοποιήσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες.

Θεωρώ ότι και με το άνοιγμα του τουρισμού, θα χρησιμοποιηθεί περαιτέρω και από τους επισκέπτες της πόλης, ενώ αν οι δρομείς το υιοθετήσουν, όπως όλα δείχνουν, είναι σίγουρο ότι θα είναι μια από τις ευχάριστες γωνιές στην πόλη.

ΠΗΓΗ: irunmag.gr – του Άρη Γαβριελάτου (aris@irunmag.gr)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Έχουμε διαχειριστεί περισσότερους από 50.000 τόνους κλαδιών!

Οι εργασίες για τη διαχείριση των κλαδεμάτων, πέρα από το κομμάτι της αποκομιδής, που τα συνεργεία μας συνεχίζουν με αμείωτη προσπάθεια, περιλαμβάνουν και το...
Athens
clear sky
26.6 ° C
27.6 °
24.2 °
47 %
1.3kmh
0 %
Tue
34 °
Wed
33 °
Thu
29 °
Fri
30 °
Sat
32 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr