26.6 C
Athens
Tuesday, July 2, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΜήνυμα αισιοδοξίας του ΓΓΑ Αθλητισμού στον Over FM για αγώνες μέσα στον...

Μήνυμα αισιοδοξίας του ΓΓΑ Αθλητισμού στον Over FM για αγώνες μέσα στον Μάρτιο

«Πράσινο φως» βλέπει να ανάβει μέσα στον Μάρτιο, για τους αγώνες τρεξίματος στη χώρα μας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαρωτά, που με μεγάλο ενδιαφέρον ακούσαμε στην σημερινή εκπομπή “Over the top” στο ραδιόφωνο του Over fm 104.9.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δύο δημοσιογράφων της αθλητικής εκπομπής, Αντώνη Κυρίκου και Νίκου Αρμένη, ο γενικός γραμματέας δήλωσε αισιόδοξος, ότι σύμφωνα με όλα τα δεδομένα γύρω από τον αθλητισμό, οι πρώτοι αγώνες μπορούν να ξεκινήσουν μέσα στον Μάρτιο, εναρμονισμένοι πάντα με τα συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει ορίσει η Πολιτεία, με βασικό γνώμονα την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μάλιστα, είπε, ότι αυτά θα ενισχυθούν με ακόμα αυστηρότερες προδιαγραφές, όπως για παράδειγμα την διεξαγωγή rapid tests στους αθλητές και συμμετέχοντες πριν από τους αγώνες. «Τα επόμενα βήματα είναι να αρχίσουν σταδιακά οι αγώνες, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης των αθλητών» δήλωσε ο κ. Μαυρωτάς, τονίζοντας ότι «δεν θέλουμε ν΄ ανοίξουμε έναν αθλητισμό “παιδική χαρά” αλλά πειθαρχημένο, όπως άλλωστε έχει δείξει ήδη πολύ καλά, ότι μπορεί να τηρήσει».

Στην ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική συνέντευξή του στο δίδυμο των δημοσιογράφων – δρομέων του Over fm, ο Γιώργος Μαυρωτάς υπενθύμισε στους ακροατές του σταθμού την πολύ μικρή διασπορά του ιού στον αθλητικό χώρο, αφού με τα έως τώρα αποτελέσματα των τεστ για covid-19 που έχουν συλλεχθεί από τα Σωματεία και τους Αθλητικούς Συλλόγους, μόνο 151 κρούσματα έχουν παρουσιαστεί, ποσοστό περίπου 0,5% των δειγμάτων, αριθμός φανερά μικρότερος από αυτόν της γενικής επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.

Απαντώντας σε συγκεκριμένη ερώτηση του Νίκου Αρμένη για τον αν πιστεύει ότι θα πραγματοποιηθεί ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας με αυτές τις συνθήκες (ο αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 23 Μαΐου), ο γενικός γραμματέας απάντησε ότι μπορεί να γίνει, σίγουρα με περιορισμένες συμμετοχές, rapid tests στους συμμετέχοντες και αλλαγή στις απονομές και στη συγκέντρωση του κόσμου στην εκκίνηση. Βέβαια, από τον Μάιο τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα είπε, σύμφωνα με όσα έχουν προγραμματιστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, και τότε υπολογίζει να δούμε περισσότερους αγώνες.

«Να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο» συνέστησε ο Γιώργος Μαυρωτάς σε όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό, εστιάζοντας στο γεγονός ότι μετά από τόσους μήνες μέσα στην πανδημία, εκτός του αδιαμφισβήτητου υγειονομικού φορτίου που επιβαρύνει όλο τον κόσμο, υπάρχει και το αρνητικό ψυχολογικό φορτίο, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπιστεί. «Καταλαβαίνω απόλυτα τους αθλητές και τις αγωνίες τους, έχοντας περάσει από τη θέση τους ως αθλητής της υδατοσφαίρισης» είπε, τονίζοντας όμως ότι η επανεκκίνηση του αθλητισμού και των αγώνων είναι σημαντικό να προχωρήσει, να λειτουργήσει πειθαρχημένα και ομαδικά, κάνοντας την καρδιά του να χτυπήσει και πάλι δυνατά, από τον απλό αθλούμενο που συμμετέχει σε δημοφιλείς αγώνες σε όλη τη χώρα, μέχρι στις Ακαδημίες που προετοιμάζουν τους επόμενους πρωταθλητές μας.

> Ακούστε όλο το ηχητικό αρχείο της συνέντευξης του κ. Μαυρωτά στον Over Fm:

ΠΗΓΗ: irunmag.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Έχουμε διαχειριστεί περισσότερους από 50.000 τόνους κλαδιών!

Οι εργασίες για τη διαχείριση των κλαδεμάτων, πέρα από το κομμάτι της αποκομιδής, που τα συνεργεία μας συνεχίζουν με αμείωτη προσπάθεια, περιλαμβάνουν και το...
Athens
clear sky
26.6 ° C
27.6 °
24.2 °
47 %
1.3kmh
0 %
Tue
34 °
Wed
33 °
Thu
29 °
Fri
30 °
Sat
32 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr